czemu nietankuje sie podczas zrzutu???
Printable View
Myślę, że cały syf z dna zbiornika się podbija i pływa w paliwie.
terio dosyc dobra,ale dystrybutor chyba ma jakis filtry itp:))
Tego nie wiem.
Ma 2 lub 3 filtry, które na 100% wszystkiego nie wyłapią. Parę razy wymieniałem filtry i wiem co tam siedzi
Ten film jest nic nie wart, ale weźmy go pod lupę
https://www.youtube.com/watch?v=QeFF0PfFyi4
Na orzeczeniach z rafinerii masz temperaturę mętnienia i zablokowania filtra, druga jest nic nie warta, bo pierwsza oznacza kiedy zaczyna się kasza robić.
I po filmie widać że wygląda to mniej więcej tak(mogę pomylić się o 2 stopnie)
Topaz -34 i -33
Statoil -28 i -32
Lotos jak wyżej
Verva -8 i -17
Reszta-10 i -20
A teraz dlaczego film jest nic nie wart, bo dla BP paliwo dostarcza Lotos, a w 2013 roku paliwo jakie jest pokazane w Topazie miał tylko Orlen i raczej pokazuje niekompetencję kierownika stacji, a nie jakość paliw
dobrze widze ze verva taka lipna?
Ja mam zatankowanego diesla z Orlenu lub Intermarche (tez im Orlen dostarcza), i fakt faktem nie stałem nigdzie dluzej na ostrym mrozie, raz tylko Alfa stala przy -13 przez 4h ale palila i jezdzila bez problemu. Osobiscie z paliwami Orlenu nie mialem nigdy problemu, a z Lotosem mam zle wspomnienia (zarówno jesli chodzi o benzyne, jak i olej silnikowy). A dużo moim zdaniem zalezy od stacji tak naprawde. Bo Orlen Orlenowi nie rowny, tak samo jak Shell czy BP.
Wlewacie do baku jakies dodatki do diesla tak w ogole?
nie wlewam ,verwe tankuje zawsze i nic sie nie działo w tamtą zime:))zawsze ten sam orlen
Na markowych stacjach jedyny problem jaki może się pojawić to zbyt późno zamówiona dostawa lub za duża ilość nie odpowiedniego paliwa do panujących warunków, jak masz w dołku powiedzmy 24 tysiące i dolejesz 6 arktycznego to gówno to da