-
Dziadkiem mnie jeszcze nikt nie nazwał :D jechałem cały czas 140 na tempomacie jak to w trasie. Cóż, do tej pory nie powtórzyło się takie coś wiec może to pojedyncza sytacja. Może jak admin widzi to niech zamknie temat. Słońce wyszło wiec czas pogonić Belle. Bez awaryjnych km, pozdrawiam.
-
A ja się podepne, bo w sumie trochę podobny problem mam. Czasami mi wariuje wskaznik paliwa - tj. wyłącza się i miga rezerwa. No pokazuje bak pusty (mimo, że pełny, pod korek zalany). Gdzieś tam nogą o bezpieczniki wcisnę to załapie i sobie działa. Więc dziś znowu mi się to przytrafiło ściągnąłem osłonkę od bezpieczników ponaciskałem tam te przekaźniki, bezpieczniki poruszałem kablami i zadziałało.
Pytanie moje, wiecie może który bezpiecznik/przekaźnik może być za takie coś odpowiedzialny? Ewentualnie czy mogę kontaktem po prostu psiknąć na te bezpieczniki tam (bez wyciągania każdego po kolei)? No i czy jak poodłączam po kolei każde złącze i przeczyszcze kontaktem to mi jakieś błędy nie wyskoczą (oczywiście na wyłączonym silniku i bez zapłonu ;)). W ogóle no jakoś poradzić ktoś może co najlepiej zrobić w takim wypadku?
-
Dobra, zrobiłem jednak sam, przy tej głównej wiązce (po lewej) w skrzynce bezpieczników był problem, pewnie jakiś kabel załamany czy coś, popsikałem kontaktem tam i póki co dobrze, wiem, że jak nie działa wskaźnik to ecu wie ile ma litrów w zbiorniku (na telefonie po obd sprawdzałem), więc to nie łączyło coś z zegarami, więc po nitce do kłębka i znalazłem :)
Piszę nowy post bo nie pamiętam właśnie czy forum łączy posty - więc taki test dodatkowo.