nie mam pojecia, jeszcze sproboje wymienic sam sterownik..
Printable View
nie mam pojecia, jeszcze sproboje wymienic sam sterownik..
Najpierw napisz jakie błędy Ci wywala bo wymienisz pół samochodu i dalej będzie to samo
wyklekotał i zadymil JTD
Przecież pisałeś że sterownik wymieniałeś już. Tak jak kolega wyżej napisał nic nie wymieniaj tylko podaj te błędy wszystkie.
Może załóż stary sterownik, który być może jest dobry.
no i mam błędy, z tego co sie orientuje to"
P0220 - czujnik polozenia pedalu gazu?
P1221 - przepustnica ?
P0340 - czujnik wałka rozrządu?
p0100 - przeplywomierz?
i co wy na to?
dodam ze,przeplywomierz nowy i czujnik wałka rozrządu nowy.
P0220 dotyczy potencjometru pedału gazu sprawdzić poprawność działania i okablowanie
P1221 czujnik polozenia przepustnicy sprawdzić okablowanie lub wymienić czujnik
P0340 czujnik polozenia rozrządu. Albo przedstawiony rozrząd - liche blokady lub uwalony czujnik
P0100 do sprawdzenia poprawność działania przeplywki.
Spróbuj założyć stary sterownik i zobacz czy coś się zmieni. Czemu go wymieniłeś?
no wlasnie to jest na starym sterowniku, na drugim to juz wogole nic nie chodzilo, chyba ze wymienic sterownik na inny o takich samych numerach??
A to przepraszam. Nie ma sensu sterownika kupowac jeżeli nie ma pewności że to on robi takie siupy. Jeszcze bym się pokusił o sprawdzenie okablowania z w/w czujników. Musialbys ściągnąć sobie e-learn'a miernik do ręki i sprawdzać kabelki. Wszystkie wtyczki podociskane, bezpieczniki całe?
nie znam sie az na tyle, alfa stoi od pazdziernika u tych niby mechanikow, pytalem ich czy moze kabel jakis przerwany albo nie laczy cos itd, zapieraja sie ze sprawdzali, takze coz wiecej moge zrobic :/
Wiesz takim sposobem wymienisz pół auta i nic z tego nie będzie. Nikt Ci nie powie kup sterownik i wszystko wróci do normy bo tak być nie musi... Szczególnie że przed rozpoczęciem prac wszystko działało :(