To ściąg osłonę z silnika i zobaczysz czy są klapy czy nie ma, nikt Ci przecież na odległość tego nie sprawdzi.
Printable View
To ściąg osłonę z silnika i zobaczysz czy są klapy czy nie ma, nikt Ci przecież na odległość tego nie sprawdzi.
Jak to sprawdzić ???
Odkręcasz osłonę z góry silnika (3 śrubki M6 na kluczyk 10 i zatrzask obok korka wlewu oleju) i zobacz na kolektor ssący czy jest listwa sterująca klapami, praktycznie przy samej głowicy.
Zobacz w google jak wygląda kolektor z klapami. Chyba potrafisz z tego skorzystać?
No wszystko wiadomo już, popatrzyłem na foto które robiłem parę dni temu i wg mnie jest kolektor z klapaki.
http://zapodaj.net/e25194602db0a.jpg.html
Chyba się nie mylę nie ???
Wygląda na to, że masz kolektor ssący po zmianowy Magneti Marelli czyli z klapami (ten sam co w 159, GT).
Egr można też wyłączyć programowo. Będzie taniej, szybciej.
Zaślepki nie trzeba wstawiać przy wyłączeniu programowym? Bo ja miałem w obydwu Alfach zaślepiony fizycznie i wyłączony programowo.
warto zaślepić jak były z nim problemy - np. wieszanie się
Nie. Nie trzeba. Po wyłączeniu programowym sam możesz sprawdzić czy egr się otwiera i w jakiej jest pozycji. Prawidłowo powinno być 4% otwarcia na stałe. A dokładnie chyba 3, 99% ☺
A u mnie jest 1% i zaślepka, i tak powinno być bo po co wyłączać skoro ma być 4%, i mimo wszystko jakaś część spalin sobie idzie w ten kolektor.
A co do kolektora możesz wymienić na taki od 1.9 140KM który nie ma klap i pasuje bez problemu.