Cytat:
Napisał Konrado
Jak już założysz jej nowe buciki, koniecznie foty wklej.
Ciekawy jestem jak bardzo spadną osiągi przy tak dużych kołach :roll:
Printable View
Cytat:
Napisał Konrado
Jak już założysz jej nowe buciki, koniecznie foty wklej.
Ciekawy jestem jak bardzo spadną osiągi przy tak dużych kołach :roll:
Wygląd wyglądem ale jak sie jeździ na 16 calówkach w 145/6 ???
Chętnie poczytam wasze opinie :)
Cytat:
Napisał Brzoza
Nie ma drog do szybkiej jazdy po miescie, poza tym przepisy ograniczaja. A na dluzsza trase i rowna to osiagi beda praktycznie takie same.
Widzialem i 146 na 17 cali felgach i wygladala cudnie :)Cytat:
Napisał QBA
Cytat:
Napisał Konrado
napewno wyglada cudnie ale .. przy takich kolach (15/16) profil opony jest strasznie niski i ciezko jezdzic po polskich drogach na takich bucikach ..
E tam wydziwiasz. Jakos standart w 156 jest 17 cali i 8/10 aut takie ma i jakos nie panikuja... Profil 45 w zupelnosci wystarcza. 16 cali to nie sa duze kola. Sa optymalne i do tego ladnie wygladaja. Tak jak pisze wyzej poogladaj Alfy 147,156,166 i inne i zobacz jak wygladaja i przejedz sie w miare mozliwosc to nie odczujesz roznicy. Brat ma 17 cali w 156 i jezdzi sie tak jak na moich terazniejszych 14...Cytat:
Napisał fr33
mowa tutaj o AR 145 ..Cytat:
Napisał Konrado
czy 17 cali i profil 45 wejdzie do 145 w nadkola ;) ... :?: :?: :?:
wydaje mi sie ze przy 17 calach profil to max 35 (zalezy od szerokosci) - a to juz dosc nisko ...
po 1 piszemy tutaj o profilu 16Cytat:
Napisał fr33
po 2 pisales ze na 16 nie ma wygody, a ja Ci przedstawilem przyklad innych modeli AR ze sa 16,17 i wieksze felgi i da sie jezdzic. uwazam ze profil 195/45 w zupelnosci wystarczy i da sie jezdzic. Kolo elegancko wchodzi i miesci sie w nadkole i da sie bez problemu skrecac. Komfort jazdy masz taki jak i w innych modelach... Tak, ze uwazam iz Twoje przekonanie nie ma tutaj racji bytu :)
Standard dla 156 jest 15cali :) w najmocniejszej wersji 2.5l (wykluczając GTA) były 16calowe felgi. Ja mam teraz 16 i jest róznica w jezdzie, auto o wiele lepiej trzyma sie drogi ale spalanie jest odrobine wieksze, najwiekszym minusem jest jednak sytuacja jak znajdziesz sie w koleinach bo sa mocne naprezenia na kierownice i trzeba ja mocno trzymac :) wiadomo, im wieksze felgi tym ładniej auto wyglada jednak komfort jazdy zdecydowanie spada, sa wieksze opory toczenia itd. Nie powiem sam mam smaki na 17 cali :) az tak wielkiej róznicy nie ma pod wzgledem negatywnych odczuc pomiedzy 16a 17 cali (w przeciwienstwie do róznicy 15-16cali tam jest ogromna). Nie wiem jak sie bedzie prowadziła 145/6 na 16 bo to juz jest spora felga jak na takie auto. Moze ktos na takich jezdził z kolegów?Cytat:
Napisał Konrado
w 145 chyba przod standardowo jest nisko...
na poczatku co chwile rysowalem spod zderzaka o krawezniki, nauczylem sie ze alfa lepiej nie podjezdzac do kraweznika az do dotkniecia kolami :)
w felgach jeszcze otwor na piaste i tarcze musi byc odpowiedni...
taka sama spora jak 17 w 156...Cytat:
Napisał Paweł156
Ja dalej uwazam ze nie ma wiekszej roznicy na komforcie 15 a 16 cali. Jak sa dziury to sie wolno jezdzi, a jak droga ladna i prosta to duze kola lepiej sie tocza ;]