Mi się udało, autko było jeszcze na Gwarancji.
Printable View
Ja miałem znów coś z goła innego.
Chodniczki mam szyte, aczkolwiek z grubego weluru i z obszyciem dookoła i gąbką po d spodem dla lepszego trzymania. Po ich założeniu zdawało mi się, że..... auto jest mniej żwawe! (wiem, że to śmieszne) Po kilku przejażdżkach zmieniłem na gumowe i znów było lepiej. Co się okazało oryginał gumowy ma wycięcie pod ogranicznik pedału gazu a welur go nie miał, blokował gaz około 1,5 cm wyżej niż norma i jak widać miało to jednak minimalny wpływ na osiągi auta.
Heh, jak się to czyta to czasem trudno uwierzyć :)
Ale opowiem wam inny numer z udziałem mojego eX Kropka 1.1 r99
Moja aktualna zona położyła na półce na podszybiu (wersja z jedną poduszką ma półeczkę) atlas samochodowy w twardej okładce.
Wracają potem do domu sam atlas leżał grzecznie do momentu aż robiłem zakręt w prawo 90 stopni, średnia prędkość ok 40km/h .
były tam takie żółte barierki (cholernie mocne są):
http://www.mmszczecin.pl/rep/newsph/23751/47184.3.jpg
No i jak miałem skręconą kierownice, atlas wleciał po między
kierownicę i licznik, blokując możliwość odbicia.
Akcja zakończyła się rozwaloną barierką, błotnikiem, kierunkowskazem,lampą zderzakiem, maską i wzmocnieniem czołowym + duperele.
Sam nie wierzyłem i do dziś jak sobie przypomnę to wątpię, dopiero jak dochodzi do mnie ile mnie kosztowało to $$ to wierzę.
Atlas tego samego dnia poleciał wielkim łukiem do kosza.
Od tej pory drę ryło jak mi ktoś gdzieś coś kładzie w aucie luzem.
Licho nie śpi !
jazzu to ci sie przytrafilo ja mialem tylko raz taka jazde tylko ze honda civic (ktora do dzis mile wspominam) jade sobie rowno droga jakies 80 km/h i dojezdzam do swiatel.to wciskam hamulec a jego wogole nie ma wpadl w podloge .przedemna auta z boku przystanek i ludzie to bieg na zywca w dol i klamka tak bardzo ze myslalem ze w rece mi zostanie :) no szczesliwie zatrzymalem sie kolo samochodu ktory jechal przedemna i jakies 1,5 metra od przystanku.uff zjechalem na pobocze gasze auto ,zapalam hamulec jest!! no i powie mi ktos o co chodzilo? mechanik gadal ze musial byc jakis pecherzyk powietrza w ukladzie i akurat trafilo na niego.potem mi sie to juz nie przydazylo ale co przezylem w te 5 sekund to moje :)bede zyl z 5 lat krucej:) pozdrowionka
dywanik niby taki drobiazg ktory nigdy sie nie bierze pod uwage a moze przyspozyc poteznych problemow mi kiedys zostalo sprzeglo w podlodze ale przy odpalaniu samoch ;)
Podłącze się pod temat dywaników - ale trochę z innej beczki.
Przyszedł czas na nowe dywaniki, i zwraca się z prośbą do Was szanowni koledzy - polećcie jakiś dobry produkt, chodzi mi o welurowe dywaniki.
Znalazłem coś takiego (te białym logo)
DYWANIKI ALFA ROMEO 156 SUPER!! (622492147) - motoAllegro
co o tym sądzicie ?
ja umarlem jak mi uchwyt od gps sie wyczepil, spadajac zalaczyl wycieraczki, pozniej wpadl pod hamulec, 2x360 stopni na srodku ronda zrobilem, nikomu tego nie zycze.
Miałem podobnie, tyle, że z nieoryginalnymi dywanikami;) Podobnie jak jeden z kolegów, po prostu wcisnąłem sprzęgło do końca i szybko wyłączyłem samochód. Dywaniki poszły na śmietnik:)