czy ten samochód posiada filtr paliwa? w ASO powiedzieli że nie, czy to możliwe?
jakaś puszka z wężykami jest pod prawym nadkolem.
czy ten samochód posiada filtr paliwa? w ASO powiedzieli że nie, czy to możliwe?
jakaś puszka z wężykami jest pod prawym nadkolem.
no to u mnie jest taksamo z tym zaworem bo w sumie kiedy bym nie odkrecil korka to zawsze syczy.a moze tak ma byc? pisze gdzies ze nie powinno syczec? a co myslis o tej mojej tezie z ta za duza dawka paliwa?
bo ja zauwazylem ze to sie dzieje tylko w tedy jak chce ruszyc bardziej ostro (oczywiscie nie zawsze) a jak ruszam delikatnie to nigdy sie nic takiego nie dzieje
---------- Post dodany o godzinie 20:40 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 20:32 ----------
grendziol ameryki nie odkryles czytaj co inni pisza
Opary paliwa ze zbiornika w którym jest wyższe ciśnienie niż założone przez producenta są odprowadzane do filtra par paliwa z węglem aktywnym który w moim aucie znajduje się na prawym nadkolu ( charakterystyczna czarna puszka z podłączonymi wężykami - canister ) . Gdy to ciśnienie przekroczy założoną wartość pokonuje ono opór sprężyny i zawór podnosi się . Gdy ciśnienie powróci do założonej wartości zawór zamyka się ( i tak w koło ) .
Filtr paliwa jest częścią pompy i ma starczyć na jej całe życie .
Chodzi Ci o to czy przestaje pracować chwilkę po przekręceniu na zapłon bez uruchamiania silnika ? Wydaje mi się że tak przestaje ale sprawdzę to dokładnie dopiero jutro jak bedę w domu .Generalnie nigdy nie wydawała z siebie jakiś specjalnych głośnych dźwięków.
A jakie powinno być ciśnienie na listwie ?
Co do zbyt małej dawki paliwa to raczej nie , gdzieś już pisałem że na dobrym paliwie spaliny pachną "bogatą mieszanką"
Pochłaniacz par paliwa ma równiez za zadanie regulację ciśnienia wewnatrz zbiornika paliwa . Całkowicie uszkodzony zawór pochłaniacza objawia sie ciezkim rozruchem , po rozruchu silnik natychmiast gasnie lub całkowita niemoznośc odpalenia auta .
Wiec jak to jest z tym syczeniem? Ma syczec czy nie jak sie odkreci korek? Bo u mnie tez syczy a nie widze zadnych problemow z zamuleniem czy z nieurochomieniem silnika.