Stopman, jeżeli Ci "szybko mryga" to znaczy, ze one NIEDZIAŁAJĄ. A jak działaja i szybko mrygają to wiesz co szukać, chociaż nadal nie rozumiem efektu wyładowania 3 akumulatorów przy 20min pracy silnika z sprawnym alternatorem
Printable View
Stopman, jeżeli Ci "szybko mryga" to znaczy, ze one NIEDZIAŁAJĄ. A jak działaja i szybko mrygają to wiesz co szukać, chociaż nadal nie rozumiem efektu wyładowania 3 akumulatorów przy 20min pracy silnika z sprawnym alternatorem
mechanik rano mowil ze moga by zajechane panewki i silnik po rogrzaniu puchnie i stad to rozladowanie i wymiana lub remont ma to jeszcze sprawdzic czy jest to mozliwe ?bo wymiana silnika to kosztowna sprawa
uszkodzone panewki słychac na rozgrzanym silniku i nie chodzi tu o żadne "puchnięcie" tylko o rzadkość oleju (jak olej jest zimny to jest gęsty a jak sie rozgrzeje to robi się rzadki - nizsze ciśnienei oleju i wtedy ujawniają się luzy w układzie korbowym więc nic nie ma prawa sie zblokować a tym bardziej rozładować akumulatora) - ZMIEŃ MECHANIKA!! A co do Twojej usterki to winy szukałbym w elektryce, na początek zrób porządek z tymi kierunkami.
Kierunek to ja strzelam spalona zarówka, albo zle masa podpieta, czy cos i szaleje. Rozładowany akumulator = zbyt duży pobór prądu/zdechły akumulator/zdechły alternator. PRoblem masz zaebiście łatwy a jakoś nam to tu ciągniesz niepotrzebnie. A mechnika zmień bo ja tu puchne, ale z śmiechu :D
Mozesz zachowac swoje filozofie jak nic nie wnosisz to tematu to sie nie odzywaj ,prosze o pomoc bo dziwna sprawa jest a pozatym wreście komputer pokazal blad czujnika walu i zostanie wymieniony i moze to to jest.Paru kolegow wyzej dobrze mnie nakierowali i przekazalem mechanikowi on powoli eliminuje co nie tak jest a zalezy mi zeby auto szybko naprawic bo mi potrzebne .
Czyli brawo ja :)
Daj znać :)
No i jak tam sytuacja? Wymiana czujnika pomogła?
No kolega adrian85 mial racje trafnie ocenil co belli dolega ,mechanik wymienil uszkodzony na nowy i auto odrazu odpalilo , jezdze juz 2 dzien i ok wiec to bylo to .Ale ciezko trafic z diagnoza dopiero za 3 razem jak auto zgaslo komputer pokazal ze czujnik uszkodzony ,bardzo latwo pomylic z alternatorem jak ma uszkodzony stojan podobne objawy .A tak wogole ktos wymienial alternator bo z tego co widze to nie takie proste go wyjac ,jest jakis patent dobry tak pytam na przyszlosc .