Przeglądałem wiadomości w skrzynce i notatki. Cena jaką mi proponowano to 367zl za nowy z aso. Było to ze zniżką dla alfaholika. Napisałem wcześniej na bazarze części jakie potrzebowałem i kilka osób się odezwało na Priv
Pozdr
Printable View
Może to być wina elektrozaworu. Jaki przebieg ma auto?
Przebieg 104000, nie sprawdzałem wiarygodności ale auto od znajomego kupiłem, no ale w tych czasach niczego nie można być pewnym.
Z ciekawości pytam, interesuje mnie przy jakich przebiegach siada rozrząd w JTS.
wojtekf dobrze radzi, najpierw spróbuj z elektrozaworem.
Tak zrobię, a jak radzicie wymienić od razu dwa?, Czy tylko ssący? Błąd pokazuje na osi ssawnej.
A wspomnę jeszcze o czujniku temperatury oleju, pokazuje błąd B1012, tzn. że czujnik do wymiany? Odnośnie Hill Holder i VDC to mam coś takiego C1131 - czujnik ciśnienia i C1116 Wyłącznik hamulca; popsuty lub zablokowany - co to może oznaczać?
Ja dla świętego spokoju wymieniłem obydwa.
Czym te kody są odczytywane? Z tego co pamiętam, to Multiecuscan podaje mniej więcej co jest do sprawdzenia...
Odczytaj błędy MES-em.
Testowałeś akumulator?
- - - Updated - - -
Co do C1131
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...tml#post600635
Wg informacji zapisanych w VIN moja miała wymieniany kpl rozrząd i elektrozawór na wałku ssącym już przy 27 000 km :P Cuda, cuda :D