A co dokładnie trzeba zrobic - czy dużo trzeba ingerować ?
Printable View
Więc niestety kolego albo rzeźbisz ori u tlumikarza/sam albo kupujesz jakis inny, w tej drugiej opcji najtaniej wychodzi ulter (830zl)
Trzeba odciac rure od puchy i ja inaczej poprowadzic
U mnie skończyło się kupnem Supersprinta - bo wydech z QV jest nieco bezpłciowy. Ale wystarczy wyciąć rurkę łączącą z tłumikiem środkowym i wspawać nową (lekko zagięta + redukcja średnicy) i tyle. Wieszaki, dokładka zderzaka i reszta jest plug & play.
Nie, do poprzedniej Julki 170 MA. Ten z podwójnym wydechem.
Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
Dziękuje wszystkim za odpowiedzi i wsparcie. Sprawa zamknięta, zamontowany oryginalny wydech od qv'ki + centralny takze od qv'ki. Wszystko pasowało praktycznie bez problemu, 45 min roboty, trzeba było dopasować flansze przy centralnym i tyle :-)
Z ciekawości - na nowych ori gratach?
Bo to kiedyś kalkulowałem (końcowy + dokładka/dyfuzor) i wyszła mi taka kwota (za samą estetykę - drugą rurkę, de facto), że się przeraziłem. Wydech od QV nie jest jakiś bardziej sportowy/przelotowy niż regularny u nas. A za ~2.4k można w Wawie zrobić cały wydech z nierdzewki do naszych 1.4, od "za katem" do końca, wg. specyfikacji (przelot, nie przelot, ok. 3").
Zakladal ktos moze tlumik z diesla do 1.4 ,chodzi mi o ten z dwoma koncowkami ,gdyz nie widze na allegro od Qv sa tylko od diesla