-
E tam nie ma co sie stresować, wystarczy troche wiecej info. Czy dzieje sie tak jak skrecasz, czy dzwiek rosnie z obrotami, czy też nie, jak moc auta, czy przestaje jak wcisniesz sprzegło, takie pierdułki a zawsze może naprowadzić i ewentualnie unikniesz kosztów u mechanika, ktory stiwerdzi, ze dwumasa do wymiany, a tak serio to jedna srubka od osłony silnika odpadła... ;d
-
Coś nagrałam.
Więcej szczegółów :
- słychać na jałowym, 1 i 2 - w zakresie do 1000 obrotów, najbardziej na wstecznym
- nie słychać na wyższych obrotach
- nie czuć zmian podczas jazdy, znaczy pędzi jak zła :-D
Linki do dźwięków wkleję za chwilę, bo swieżak jestem i mi nie pozwala :-D
- - - Updated - - -
Muszę jeszcze napisać chyba 4 posty, więc więcej szczegółów:
Dźwięki jakby coś wypadało w rezonans
- - - Updated - - -
Hmmm. Tak sie nie da, więc na razie dźwięków nie będzie :'(
-
Macie jakiś pomysły, jak wrzucić linki, jak mam tak mało komentarzy? :/
-
wrzuć na zippyshare.com i wyslij mi w PW to wrzucę
-
Wysłałam linki do YT.
Bardzo dziękuję :)
-
ale nieskutecznie, nic nie mam w skrzynce
-
Łapcie linki od Oluni, ja mam chyba źłe głosniki do tego, bo prócz klekotu nic nie słysze, aczkolwiek jescze to przeslucham zaraz jeszcze raz :D Inaczej, słychać jakby tam było coś ładnie obluzowane, może coś koło wentylatora jakiś plastik, ale nie słysze nic kompletnie co nazwałbym walnieme metal o metal ;d
@@edit
link 1, słychac bardziej jakiś plastik
link 2, z uwagi na wiatr słychac wielkie gówno :D
link 3, coś delikatnie cyka... jakby lekko coś dzwoni... Nie potrafie tego kompletnie rozpoznać, może komuś się uda...
https://www.youtube.com/watch?v=_vsOuee90Sw
https://www.youtube.com/watch?v=7fR00tR4b6o
https://www.youtube.com/watch?v=Jrvc2Uk4QDo
Nie powiedziałaś jeszcze, czy cykanie ustaje jak wciśniesz sprzęgło. Występuja na zimnym i cieplym silniku ? Tzn. po odpaleniu i po osiągnieciu temp. 90*C na zegarze ? Jakieś bicie na pedale sprzegła, trzepie całym samochodem ?
-
hah ktoś mnie ubiegł ;)
- - - Updated - - -
posłuchałem, pewnie dwumasa, do weryfikacji na żywo
-
Ja to wole obstawiać na sam koniec, bo to jest wydatek... Może to też być jakaś rolka, coś poluzowane, chyba na słuch nic trafnie nie zdiagnozujemy. Pisała także, że miała wymiany alternator ? Dlaczego ? A co z rolkami, paskiem, ktoś to musi zobaczyć na żywo :(
-
No właśnie na nagraniu niezupełnie słychać to, co chciałbym, żebyście usłyszeli, ale najbardziej przy cofaniu (film ar1). Ale 100% nie mam sraczki... u mnie na słuchawkach do gier trochę to słychać...
Sorry Panowie, ale mam fioła na punkcie dziwnych dźwięków w samochodzie, słucham auta, a nie disco-polo :D, a to 100% nie jest coś normalnego :(
Nie ma znaczenia czy zimny czy ciepły silnik - dodam.
Może metal o metal to za dużo powiedziane- pierwsze z czym mi się skojarzyło, to tak, jak pisałam - obluzowany tłumik - taki dźwięk bardo podobny.
Pomocnemu - stawiam dobre ciastko, właśnie upiekłam :)
[MENTION=29826]Mongoose[/MENTION] - skąd wiedziałeś, że to moje linki? :D