-
nie wiem jak sprawdził aktualnie jestem koło Luxemburga i wracam 5-tego maja. Rozmawiałem dzisiaj z mechaniorem i twierdzi,że jak podmienił na nową przepływkę to jest tylko trochę lepiej i bez mojej wiedzy wysłał na gwarancję turbinkę... Upier**lił się tej turbiny,że to przez nią jak przed demontażem wtryskiwaczy turbina ciągnęła normalnie...
-
A żre ci olej?????
Z jakiego powodu posądza turbo?????
Jeżlei zrobił to bez twojej wiedzy, a nic to nie wniesie, to powinien on płacić za to
-
Nie, nie bierze nawet kropli oleju... Turbinkę posądza z tego względu,że twierdzi,że jak wróciła z regeneracji to lżej się obracała jak teraz, stwierdził,że niby coś ją hamuje...
-
Sprawdź podciśnienie, zdejmij wężyk z overboosta, zobacz czy ssie. Może turbo jest sprawne ale się nie załącza?
-
jak jeździłem nią co mówiłem,że się nie buja to słychać,że turbo się załącza...
-
Nikt nie ma żadnego pomysłu?? Jutro będe wiedział czy coś dało wysłanie turbinki na gwarancję...
-
Witam Pany, rozmawiałem z mechaniorem i turbinka wróciła z gwarnacji. jest w 100% dobra. auto ładnie odpala na 4 gary ale wogóle nie ciągnie i nadal się buja z cięzkim bólem max do 90km/h... Ja bym się czepił tych wtrysków, ponieważ przed regeneracją chodził na 3 gary ale normalnie auto ciągnęło itd a po regeneracji cyka na 4 gary ale nie jedzie :/... po wciśnięciu i trzymaniu pedału w podłogę nawet dymku nie puści gdzie powinna być czarna chmura...
-
Po raz kolejny ci napisze LOGI DYNAMICZNE. To na początek zanim mechanik wymieni ci połowę auta.
-
Dobrze kolego jarek1986, czy mozesz mi powiedzieć krok po kroku w jaki sposób samemu to zrobić??? Zamówiłem płytę z kablem diagnostycznym do alfy, więc proszę o instrukcje...
-
To pierwsza pozytywna rzecz o której piszesz.
Przyjdzie to fesem lub mesem będziesz mógł sprawdzić choćby korekcje tych wyjmowanych wtryskiwaczy i przede wszystkim zrobisz logi. Od tego powinien zacząć twój mechanik.
A samo robienie logów to nic trudnego . Zaznaczasz interesujące cię parametry ( prędkość obr.,ciśnienie paliwa zadane i otrzymane, ciśnienie doładowania jak wyżej, masa powietrza tak samo) . Robisz to na 4 biegu jeśli masz gdzie od 1500 do 3700-4000 tys obrotów z gazem w podłodze.
To tak po krotce będziesz miał kabel to pisz ludzie pomogą. A od takich fachowców to auto zabierz. Jak juz turbo dwa razy wysyłał to chociaż mógł sprawdzić czy katalizator go nie blokuje