no felgi świeże po renowacji, prostowane, wyważane, opony nowe , próbowaliśmy przekładać , nie pomogło niestety. Mam nadzieję , że okaże się wadliwy lewy amor , jak kolega wcześniej pisał , bo będzie najtaniej .
Printable View
no felgi świeże po renowacji, prostowane, wyważane, opony nowe , próbowaliśmy przekładać , nie pomogło niestety. Mam nadzieję , że okaże się wadliwy lewy amor , jak kolega wcześniej pisał , bo będzie najtaniej .
ściąga cie jak puścisz kierownice czy cały czas nawet jak masz recę na kierownicy
jak puszczam .
Mnie też trochę ściąga w prawo ac wszytko sprawne geometria w normie wiec może tak ma być
No i wróciłem , mamy wyniki. Chłopaki we dwóch oglądali i cytuje : " Panie , nie ma się czego czepić. Ma jechać prosto." Pooglądajcie wydruk i kto się zna niech wytłumaczy co znaczą kolejne pozycję, bo ja jedynie się domyślam .
Załącznik 199083
Przypominam. Lewy amor ma 82 % sprawności a prawy 62% . Prawdopodobnie lewy się przyciera. A dalej ściga w prawo. Jakieś pomysły ?
Wyprzedzenie kąta zwrotnicy przód oraz zbieżność tył - bardzo rozjechane.
widze właśnie, ale ponoć tył nie powinien mieć wpływu na ściąganie . Z przodu wyprzedzenie kąta chyba też nie ma aż takiego wpływu jak kąty pochylenia kół , a to jest chyba oki ?
Te rzeczy co wymieniłeś mogą mieć wpływ na ściąganie w prawo ?
Jeszcze sprawdzić by jakoś sprężyny z przodu a dokładnie ich wysokość . Jak to zrobić w domowych warunkach ? po prostu na równym zmierzyć taśmą ?
Przy hamowaniu nie zauważyłem ściągania , kiera jest prosto, w obie strony tak samo lekko się skręca. Z łuku ładnie się prostuje .
No i podobno różnica w wyprzedzeniu kąta między stronami może być od 0,5 do 1
Nikt nie ma więcej pomysłów?
A czy zurzyta maglownica może mieć wpływ na to?