Własnie spod maski ale też przy okazji auto osłabło powodem były zacięte klapy u mnie wodzik spadł i nie były w ogóle sterowane. Zresztą można sobie to łatwo sprawdzić zdejmując osłonę plastikową z silnika i wszystko widać.
Printable View
Własnie spod maski ale też przy okazji auto osłabło powodem były zacięte klapy u mnie wodzik spadł i nie były w ogóle sterowane. Zresztą można sobie to łatwo sprawdzić zdejmując osłonę plastikową z silnika i wszystko widać.
U mnie nie zauważyłem spadku mocy, chodzi jak zła. Jakiś miesiąc temu czyściłem tylko egr plus zamontowałem przekładkę z dziurami na egr. Czytałem, że to może być też klima jeżeli nie ma nic czynnika ale znowu była wyłączona w czasie dymienia.
ja pamiętam przypadek z focusem jak mi puścił łącznik elastyczny to waliło dymem spod maski, może u Ciebie też jest nieszczelny i po ostrzejszej jeździe coś tamtędy kopci
Popatrzcie na koło pasowe wału korbowego czy nie jest przypalone.
Można do niego dojść od góry czy trzeba od dołu spojrzeć?
Wyryte rantem felgi
Po zdjęciu prawego koła jest zaślepka w nadkolu, wystarczy ją odkręcić i koło pasowe na tacy.
To sprawdzę w wolnej chwili. Póki co i tak jeżdżę drugim autem więc luz. Dzięki za podpowiedź, że to może być coś aż tak poważnego w skutkach.
Powiedzcie mi tylko w takim razie, jeśli to jest wspomniane koło pasowe, to jakie działanie wyzwoli ten dym? Jechanie na wyższych obrotach czy coś innego?
Wyryte rantem felgi