Potwierdzę to co koledzy piszą powyżej, jeśli naprawa (gwarancyjna powinna być) była wprowadzona do systemu to można sprawdzić co było robione. Kiedyś jak oglądałem sprowadzoną brerę to sprawdzili wpisy z zagranicy.
Wszystko zależy od "chęci" ASO.
Printable View
Potwierdzę to co koledzy piszą powyżej, jeśli naprawa (gwarancyjna powinna być) była wprowadzona do systemu to można sprawdzić co było robione. Kiedyś jak oglądałem sprowadzoną brerę to sprawdzili wpisy z zagranicy.
Wszystko zależy od "chęci" ASO.
No dobrze, ale czy to jest ten sam system czy inny? Bo sam widziałem jak kierownik ASO naciskał przycisk Drukuj i mam na tej liście tylko to co było robione w tym ASO, łącznie z użyczonymi samochodami zastępczymi.
W systemie, który ja widziałem były naprawy (zastępcze też), dane o właścicielu, sprzedającym, a nad tabelką zdjęcie Julci w takim kolorze jak moja. ;) To tak co zapamiętałem. I to było przez przeglądarkę obsługiwane, po intranecie (albo jakimś VPNie do centrali).
Nigdy w życiu nie brałem faktury za paliwo. Natomiast karta paliwowa działa w całej Polsce i nie tylko.
Co ma piernik do wiatraka?- co mnie interesuje Shell? - to nie ASO- Choć raz trzymajmy się wątku!!! po to jest ogólna baza ASO aby było wiadomo co w aucie było robione i także pomaga do producentowi w wychwytywaniu wad pojazdu.
Żeby było ciekawiej, na zleceniu serwisowym z ASO 1 mam, że był wymieniany pewien element. ASO 2 mówi, że wątpi, że to było wymieniane. :)
To akurat mnie ani trochę nie dziwi...