To fajna wersja. Czekam na temat w "Nasze Belle" :D
Printable View
Nic nie dobija, po prostu sprężyna na to nie pozwala, tylko ze ja nowe amorki od razu na przód wrzuciłem. Jedyne na co trzeba uważać to krawężniki, szczególnie w centrach handlowych jak masz takie ograniczenia i pracujesz przodem to dołem zderzaka można haczyk. I trzeba nauczyć sie zjeżdżać z krawężników powoli, ale jak miałeś obniżona 156 to wiesz o co chodzi. Tak to nigdy podczas jazdy nie zarylem ani osłona, ani tyłkiem. Deski w skórze mega zazdroszczę.
Dzięki serdeczne za odpowiedź która rozwiała pewne moje wątpliwości :) Marku , myślę, że na dniach pojawi się temat z fotkami :cool:
Mam wersję Super z silnikiem 3.0, przedliftową. Oryginalne sprężyny mi już siedziały i trochę ciężko jeździło się po polskich drogach. Kupiłem Eibachy -30mm i autko się podniosło. różnicy w prowadzeni nie zauważyłem, a na pewno wzrosło bezpieczeństwo "koleinowe". Tak więc polecam Eibachy jak najbardziej. rozsądne kwoty i jakość ok.
Fabryczne sprężyny aż tyle Ci siadły że -30 podniosło auto? Po prostu miałeś już obniżone zawieszenie jeszcze mocniej skoro auto poszło w górę i nie straciłeś komfortu.
Ja jak założyłem eibachy to z pół cm auto poszło w gore, ale po miastach juz było niżej a po 3 sidła juz konkretnie :)
Nie sądzę aby były zakładane jakiś sprężyny obniżające. Raczej były fabryczne -30, które po 16 latach siadły. Tym bardziej, że nic nie wskazywało aby coś tam było ruszane. Oryginalne amortyzatory, podgnite poduszki górne McPhersonów, z przodu oryginalne górne wahacze. Tak wiec jestem przekonany, że stała na oryginalnych sprężynkach. Teraz jest również sztywno-sprężysta ale zawias ma większy skok. Wcześniej dobijało co chwilę.
Śmiała teoria :) w takim razie jesteś pierwszą osobą jaką znam (i wyczytałem) że seria tak równiutko opadła niżej niż sportowe zawieszenie :)
Ale grunt że "dobra zmiana" :sarcastic:
zakupiłem sprężyny H&R podobno trochę bardziej komfortowe niż eibach ,pewnie dopiero na wiosnę będą montowane wraz z felgą 18'' powinno robić robotę :) opiszę wrażenia i wrzucę foty jak już zagoszczą na aucie
Na wiosnę też prawdopodobnie będę szykował pakiet R18 i -30mm. Z tym, że ja prawdopodobnie zdecyduję się na Jamexy.