Kolego a sprawdzałeś czy pasek rozrządu pod obudową jest na miejscu? Może po prostu masz zerwany rozrząd i dół silnika pracuje a góra już nie...
Printable View
Kolego a sprawdzałeś czy pasek rozrządu pod obudową jest na miejscu? Może po prostu masz zerwany rozrząd i dół silnika pracuje a góra już nie...
pasek jest, auto jak ma kaprys to zapali jak ma kaprys to nie zapali.
Udalo sie je odpalic - wyjechalo z garazu, po jego zamknieciu juz nie odpalilo i sobie dalej stoi tym razem juz nie blokujac miejsca.
bledów na kompie brak
przy rozruchu podobno nie podaje napiecia na cewki.
Jest jeszcze coś takiego jak czujnik na wałka rozrzadu. Jak wymieniałem pasek to był u mnie na wałku wydechowym.
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Zacznij od najprostszych rzeczy- posprawdzaj masy itd. bo ja jak zawsze przygotowuję się na grube roboty to się kończy jakąś drobnostką (ostatnio miały być wytarte wałki rozrządu w Niemcu i oczywiście nabyłem takie wałki żeby nie przedłużać naprawy, a tu kuśwa wałki jak nowe, zaworek odmy za 25 zyli tak hałasował- mam teraz z czego lampkę nocną zrobić, a nawet dwie :cool:)
Kuśwa nikt w okolicy nie ma 1.6, żeby pozamieniać czujniki????
Mam skrzynke czujników co prawda od 2.0 ale wiekszosc jest wymienna
tyle ze nie wiem w co rece wlozyc skoro bledow nie ma na kompie a auto nie pali
okej auto odpalilo,
okazalo sie po wielu bojach, ze wtyczka od nowego czujnika (zamiennika) wchodzi na 2 sposoby ;)
wystarczylo obrócenie jej i auto jak nowe :D