Jak pada to trudno :) wszystko się kiedyś kończy ;)
Wymiana to tylko odkręcenie wszystkich sekcji, wypięcie wtyczki, wymontowanie pompy i montaż nowej plus odpowietrzanie?
Printable View
Jak pada to trudno :) wszystko się kiedyś kończy ;)
Wymiana to tylko odkręcenie wszystkich sekcji, wypięcie wtyczki, wymontowanie pompy i montaż nowej plus odpowietrzanie?
No to bułka z masłem. Jakaś szczególna zasada odpowietrzania w Alfie 166 jest? tak naprawdę to wymienię na nowy płyn od razu.
Z tego co wiem,to odpowietrzasz odwrotnie niż auto bez abs.Czyli od najbliższego koła względem pompy.
Zalać i po wymianie uzupełnić i od najbliższego koła odpowietrzyć.Do kół powietrze nie pójdzie,bo pomba abs jest najwyżej.Więc grawitacja nie pozwoli.Chyba,że zmieniasz płyn,to najpierw abs a później koła.
Tak zmienię bo jest to okazja i nie będę cudował tym bardziej że nie wiem kiedy poprzedni właściciel to zrobił. Ciekaw jestem jak będą chciały się rurki odkręcać i odpowietrzniki na zaciskach :P
Zaraz zerknę do epera jaka u mnie pompa i szukam na allegro ale wstępnie widziałem że pełno tego i rozrzut cenowy tez niezły.
U mnie po myjni zawsze wyskakiwał błąd ABSu i po kilku kilometrach gasł aż do pewnego momentu i musiałem na nowy wymienić :)
Inna jest chyba do abs z asr,ale mogę się mylić.