Tak ;)
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Ciekawostka:
Wymieniony lewy przegub (ostatni z kompletu) bo charakterystycznie terkotał przy przyspieszaniu na łuku w prawo. Po wymianie przegubu na nowy mettelli, dalej słychać terkotanie. O co kaman?
Dyfer?
Za chwilę będziesz miał nowe auto ;)
Jak q2 mi padnie to się załamę :D
Nie wiem czy to ma cokolwiek wspólnego z dyfrem i grzechotaniem, ale może ma to jakąś wspólną przyczynę. Przegub poszedł do wymiany żeby wyeliminować ten problem, ale tego się nie spodziewałem
Nagrałem dziś pracę silnika spod maski ale grzechotania nie uchwyciła
https://youtu.be/MbJ6Fz6YNNY
Praca poduch / wychylenia w normie, czy mogą to być poduchy?
Jak jest to bardzo metaliczny dźwięk to sprawdź wszystkie osłony wydechu, one lubią wydawać takie dźwięki przy ostrym przyśpieszaniu.
Wygląda na to że wszystko wróciło do normy. Wczoraj wstawiłem nowe sprężyny (pro kit), które trzymają samochód sporo wyżej niż poprzednie zajeżdżone eibachy. Hałasowały przeguby wewnętrzne? Taki jest mój strzał.
Podłacze sie do kolegiw bo chyba wGT jest najwiecej Q2.
Chodzi o to, ze słychac buczenie. Nie grzechotanie, nue wycie. Ale buczenie. Itylko przy pelnym skrecie kol, w dwie strony i do tego w czasie mocnego przyspieszania. Moze ktos sie juz spotkal z takim czyms?
Lesiu, brzmi to jak przeguby, bardziej zew, ale może wewnętrzne? Umnie hałasował wew na łukach, prawdopodobnie z powodu pogłębionego pochylenia. Auto poszło do góry to problem zniknął
Sprawdź też poduszki silnika, u mnie dolna okazała się padnięta przez co silnik leżał niżej, i co też prawdopodobnie wpływało na dziwne odgłosy na przegubach.
No i na kanał, koła skręcone na maksa i spr czy te półośki nie mają kolizji
Wysłane z mojego Nexus 6P przy użyciu Tapatalka