A skąd masz to info o 11 listopada?
EDIT
Już wiem o co chodzi - wielkie dzięki za info, bo nie miałem o tym pojęcia :)
Printable View
pomyłka
Nie myślałeś o wstawieniu tabletu? Trochę rzeźby, ale na dobrym tablecie można podpiąć jeszcze pełne info z ECU silnika. Za jakiś czas mam zamiar u siebie zrobić, podzielę się odczuciami ;P
Myślałem, i to mocno :)
Zrezygnowałem z tego pomysłu z kilku względów. Trochę rzeźby z tym by było, a ja sam raczej bym tego dobrze nie zrobił. Mocowanie, podłączanie, rzeźbienie ramki - to nie na moje zdolności, hehe. Poza tym szkoda by mi było miejsca w schowku na radio. I to są powody dla których temat odpuściłem, choć finansowo i funkcjonalnie jest to ciekawa opcja.
W takim wypadku sugerowałbym zainteresowanie się stacją na androidzie w formacie 2DIN, odpada bezsensowne rzeźbienie :P
Polecam coś od Newsmy przykładowo model - NR5002 opisywany już tutaj na forum.
Obsługuje dual bluetooth, więc spokojnie można powyciągać różne informacje z ECU np. elmem przez OBD, pobrać programik i ustawić widżety, a drugie połączenie wykorzystać w celu prowadzenia rozmów telefonicznych.
Ale te wszystkie 2din nie wyglądają w 147/ GT
Wrzuciłem to tylko jako alternatywę dla rzeźbienia i upychania tableta na siłę, moim zdaniem bez sensu, gdy gotowe rozwiązanie jest na wyciągnięcie ręki.
W kwestii estetyki i zachowania oryginalności wnętrza nie ma nawet dyskusji nad przewagą tej stacji z pierwszego posta, bo te uniwersalne 2 din po prostu nie pasują..
Swoją drogą - wołaj mnie pafka, gdy ją kupisz. Ciekawi mnie jak się sprawuje ten wynalazek w codziennym użytkowaniu.
Pafka, dla mnie też wygląd jest najważniejszy. Dlatego lubię takie GT, jak Opozycjonisty, czy Twoje (oba):).
Co do funkcjonalności - też ma swoje granice, a w dzisiejszych czasach jest często zaprzeczeniem jakości.
"Nie można wszystkiej wódki wypić", jak słusznie mawiają Rosjanie.
Wg mnie jedyny problem to rzeźba przy ramce. Robiłem u siebie, wyszło nawet ok, z tym że trzeba zarzucić jakimś kolorem najlepiej na cały panel.
Radio zostawiłem za tabletem :P Schowek cały, druga sprawa to podłączenie tego to prościzna (choć ilość kabli porównywalna do serwerowni xD)
Wiadomo 2DIN ma tyle samo, jak nie więcej funkcji, ale właśnie o estetykę tu chodzi.