dzięki za porady :) dziś pewnie umęczę się z wkładaniem pompy wieczorkiem a jutro kombinacja z odpowietrzeniem...
Printable View
dzięki za porady :) dziś pewnie umęczę się z wkładaniem pompy wieczorkiem a jutro kombinacja z odpowietrzeniem...
To co miałem w aucie wyglądało na stare. Kolor przypominał aluminium ale po wyjęciu na stół okazało się że to żeliwo.
ogarniete i poszło i działa ale dopiero z sachs :)
panowie teraz pytanie, po założeniu pompa fajnie chodziła, lekko, sprzęgło brało od dołu po przejechaniu dziś paru km pedał się zrobił twardszy, ciężko pedał wchodzi na sam koniec i bierze juz prawie na końcu. Na starej pompie (jak jeszcze była sprawna brało przed połową) więc w czym problem?
Może siłownik/wysprzęglik pada?
teraz to pedał wpadł w podłogę i jadac nie udalo mi sie juz 4 wibic wiec pobocze i hamowanie... laweta i czekam na termin w warsztacie... obstawiam zjechane słoneczko. Wysprzegslk chyba nie padł bo sucho pod autem było...
Masz podobne objawy jak mój braciak w swojej 147. Też miał podobne problemy ze sprzęgłem pedał bardzo często wpadał w podłogę i mieliśmy problem z odpowietrzeniem jego. W końcu skrzynia poszła w dół wymienił wysprzęglik i teraz elegancko wszystko chodzi a odpowietrzenie zajęło dosłownie chwilkę.
na odpowietrzanie już mam patent od kolegi bussoholika :) teraz to juz problem w środku skrzyni tak jak mówisz, tylko ciekawe co pada :) stawiam na słoneczko bo poprzedni właściciel regenerował sprzęgło i ze zdjęć wynika że słoneczko to już było do wywalenia a wsadzili je spowrotem