Szczerze to tak ,jak miałbym się tyle bujać po serwisach .Chyba ,że to lubisz:P
Printable View
Stopień naładowania akumulatora
Napięcie ładowania alternatora
Luźne klemy akumulatora
Lużna masa przy podwoziu.
Mnie w serwisie powiedzieli, że takie objawy to uszkodzenie jakiegoś elementu sterującego w radiu i że to wymieniają. Podobno często to się zdarza w Ducato.
u mnie jest to samo pare razy zgasła Navi sama z siebie, a w dodatku ekran nawigacji przy otwieraniu przeskakuje jakby były wyłamane zębatki...
zębatki są całe, bo przy ręcznym składaniu czy otwieraniu wszystko porusza się płynnie z jednostajnym oporem - czyli jakby silniczek głupiał, już nie wiem co z tym zrobić... mam ochotę wydrzeć tą navi i zaglądnąć do środka ale od patrzenia się nie naprawi
Kolejna anomalia: od kilku dni przestawia mi się radio tak o 0,05 MHz w wprzód albo w tył, potem kolejne 0,05 itd. Niezależnie od stacji.
ps. Czytajcie ogólnopolskie gazety w czwartek. ;)
Wymienili mi radio, bo się uparli.
Teraz jak wkładam pendriva z muzyką, to najpierw przez chwilę odczytuje wszystkie katalogi tak jak zwykle i potem działa.
Po wyłączeniu silnika i radia i odczekaniu kilku godzin, po kolejnym włączeniu radia zaczyna grać od piosenek w pierwszym katalogu i znów odczytuje wszystkie katalogi. Chyba tak nie powinno być, czy może zapomniałem po ponad miesięcznej "naprawie"?
Po wyłączeniu radia i włączeniu za kilka minut już jest dobrze, to znaczy zaczyna grać od tego na czym skończyło.