-
Jeżeli po za fabryką nikt nie kombinował to masz pierwszą wersję z DPF ale jak widać bez sondy.
Wprowadzanie "innowacji" było stopniowo i mogą być takie "kwiatki"
Przykład: kolega ma pełnego lifta z 2003 r. a ma tylko ABS 5.3 (pełne lifty normalnie mają ABS 5.7)
-
aha, hehe......ja juz chyba przestane dociekac 'dlaczego tak jest/tak mam' i poprostu przyjme to na klate ze 'tak jest' i tyle
tylko jak widac....CF4 wcale nie oznacza obecnosc DPF i lambdy ;) :D
-
Dołącz to zdjęcie od spodu auta. , może komuś się przyda
Wysłane z mojego SM-C115 przy użyciu Tapatalka
-
Mam identyczną sytuacje w mojej 147.
Silnik 1.9JTDm 150KM
Rocznik auta 2007.
Auto ma DPF a nie widze sondy także jak widać to nic dziwnego...
Wysłane z mojego LG-D315 przy użyciu Tapatalka
-
Spoko, ja też nie mam sondy w tym miejscu. Jak chcesz jutro podrzucę VIN.
-
8 załącznik(i)
1. Ok, tu sa foty od dolu - faktycznie moga sie komus przydac:Załącznik 208548Załącznik 208549Załącznik 208550Załącznik 208551
Załącznik 208552Załącznik 208553Załącznik 208554Załącznik 208555
2. Druga sprawa to taka, ze moj elektryk ma zioma w serwisie AR gdzies i ten ziomek zarzucil moj VIN na ich system i powiedzial ze wszystko sie 'zgadza' w moim przypadku i 'nie powinno byc sondy lambda'. Takze CF4 to wcale nie oznacza z automatu DPFa i lambdy ;)
Pozdro :)
Alfa!
-
Ale foty powyżej pokazują i sondy i DPF. To z którego auta są?
Wysłane z mojego SM-A500FU
-
z mojego auta.
Pokazuja DPFa, kata i inne czujniki ale nie lambde ;)
(lambde pokazywalismy juz wczesniej w tym temacie. Jest dostepna, o ile jest, od gory silnika)
-
To za katem przy jego łączeniu to sonda jest. Potem w samym DPF jest czujnik temp. a to co idzie rurka metalowa to do czujnika różnicy ciśnień.
Takie DPF montowałem we fiat 500 swego czasu w fabryce na linii montażowej (ponad 3 lata) i tak samo to wyglądało.
Także chyba tu tkwi kwestia miejsca sondy. Przy kacie albo za. Pewnie modyfikacja zmieniała położenie.
Wysłane z mojego SM-A500FU
-