-
Jeśli jest uszkodzona któraś dioda w rzędzie to zazwyczaj ona wpierw mruga (lub nie świeci wcale) a później moduł wyłącza obie lampy. Jeśli nagle gasną obie lampy jednocześnie (tzn bez objawów wstępnych) to jest podejrzany moduł tak jak u Ciebie. Jeśli wpierw coś się dzieje z jedną lampą to przynajmniej wiadomo która strona do wymiany
-
możesz wrzucić to zdjęcie? mam właśnie takie objawy (migają obydwa daylighty)
-
wpisz sobie na allegro lub w google PN tego sterownika 130732928400
-
Witam mam podobny problem zaczyna się komunikatem "check daylight.." po czym kilka razy migają diody od lampy pasazera i gasną. Dodatkowo nie mogę przekręcić manetki odpowiedzialnej za postojowe/pozycyjne? Kupiłem moduł drl z gwarancją - podłączyłem dalej to samo... Napiszecie że to lampa pasażera do wymiany ale lampa jest nowa, originalna z Aso z datą 26.09.2018. Gdy odpalę ELMa i programy typu alfaobd, torque - nie wykrywają błędów.. Macie jakieś pomysły?
-
u mnie mrugaly obie lampy, nie gasly i byl ten sam blad, wymienilem modul DRL i wszystko wrocilo do normy.
-
Czyli jeżeli miga prawa lampa przez kilka/ kilkanaście sekund to może być spalona?
-
wymien modul to koszt 60-100zl, bedziesz mial pewnosc ze ten temat masz obadany. Nie da sie tego inaczej sprawdzic jak wymiana lampy w calosci, a sam wiesz jaki to koszt, no chyba ze masz druga od kolegi na podmianke. Te ledy nie siadaja tak czesto jak modul ktory lapie wilgoc, robia sie zimne luty itp.
-
Moduł kupiłem z gwarancją i podłączyłem ale błąd nadal występuje. Chyba że po wymianie modułu muszę usunąć błąd przy pomocy kabla i muliecuscana?
-
Tak więc podłączyłem się adapterem nr 3 do gniazda OBD i połączyłem z BODY w multiecuscan lecz w zakładce błędy nie ma nic, znaczy gdy wejdę np w silnik to po sekundzie widzę napis brak błędów - w body po wejściu w błędy wygląda to jakby ciągłe się ładowało i nie mogło załadować... Podłączyłem się przy pomocy programu x-431 pro3 i wyskoczyły dwa błędy:
1. B100B-96; Day running light feedback -component internal failue, w tłumaczu: Sprzężenie zwrotne świateł dziennych - wewnętrzny błąd komponentu,
2. B1039-64; Vehicle dynamic switch plausibility - signal plausibility failure, w tłumaczu: Prawdopodobieństwo przełącznika dynamicznego pojazdu - awaria prawdopodobieństwa sygnału.
Czy ktoś wie co to może oznaczać?
-
Pomoże ktoś? Bo nie chce w ciemno lampy kupować nowej..