Jak przytrzymam dłużej wsteczny to i tak nie wejdzie ale wywala bledyhttp://www.forum.alfaholicy.org/imag...016/07/439.jpg
Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka
Printable View
Jak przytrzymam dłużej wsteczny to i tak nie wejdzie ale wywala bledyhttp://www.forum.alfaholicy.org/imag...016/07/439.jpg
A jaki olej do skrzyni i ile go wchodzi?
Może zacznę od wymiany oleju bo tak naprawdę nie wiem czy wogole jest
Ja miałem problem, ze skrzynia w ogóle nie wrzucała mi biegów. Cały czas był tylko bieg N
Po wizycie u Darka wyszło, ze mam szczotki z pompy do wymiany. Zrobione zostały szczotki, ogarnięte łożyska i inne elementy z pompy.
Wyszło tez ze mam coś z instalacja elektryczna jeszcze do ogarnięcia, ale od tamtego czasu wszystko jest okej i 3 kkm zrobione :)
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
U mnie wrzuca biegi i zdarza jej się ze wrzuci 2 i 4 wiec zacznę od najprostszych rzeczy czyli sprawdzę olej,i wyreguluje sprzęgło
Tylko ile wchodzi oleju i jaki najlepiej kupić?
Panowie a jaki olej do skrzyni?? I ile go wchodzi.
I jaki do układu selespeed, i też ile go wchodzi??
Będę mega wdzieczny :)
A do skrzyni mogę wlać jakiś inny olej przekladniowy czy koniecznie musi być tutela?
To tak, do układu selespeed musi być Tutela CS Speed, wchodzi 0,8l, mi na wymianę litrowa flaszka wystarczyła. Do samej przekładni się nie wypowiadam. Błędy które pokazałeś na screenie to normalka, jak przytrzymasz manetkę albo lewarek biegów dłużej niż ileś tam to sterownik uznaje to za sklejony styk. A to co opisujesz... Może być uszkodzony czujnik, może być zajechany siłownik w aktywatorze, może być układ sprzężenia zwrotnego w aktywatorze.. Przyczyn masa. Wskaźnik biegu w trakcie jazdy miga? Braki ciśnienia się zapisują w błędach, jakieś uszkodzenia typu zacięte elektrozawory/siłowniki problemy z instalacją też powinny. Jak niema błędu to mogą być z czujnikami czy właśnie ich mechanizmami w aktywatorze problemy. Wtedy objawem może być miganie wskaźnika biegu- to znaczy że sterownik nie wie na jakim biegu jedzie. Z wyczytanych rzeczy to zajechane sprzęgło, a dokładniej wysprzęglik takie efekty może dawać