-
Nie mam pojęcia kolego czy ori, czy dołożony, wygląda jak ori. Musiałbym po VIN sprawdzać czy jest wpisany, a nie mam takiej mozliwosci. ...
A kolejne pytanie.. Dlaczego od dzisiaj radio nie gaśnie jak i nie włącza sie po przekreceniu kluczyka? :( Wczoraj jeszcze działało..
-
Jeżeli masz Connect Nav+ to odpowiada za włączenie pin nr 4 nie wiem jak w Blaupunkcie ale tu masz opis kostek:
http://www.tehnomagazin.com/Auto-rad...-Connector.htm
-
Jak dobrze pamiętam to w Blaupunktach za włączenie/wyłącznie odpowiada linia CAN.
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
-
Ale radio dla body komputera jest wykrywane jak każdy inny moduł, jeżeli nie widzi radia powinien migać licznik kilometrów. No przynajmniej przy ConnectNav tak miałem.
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
-
licznik kilometrów mi miga od kupna, a radio nie zapala z kluczyka 3 dni wiec cos tu chyba nie tak. :( A jak naprawic licznik KM? Bo denerwuje miganie
EDIT:
Nagrałem filmik dla poglądu. Radio nie dziala z kluczyka, słabo gra i ten licznik km.. Pomóżcie bo z kabelkami u mnie słabo.. wole jednak grzebać w silniku :(
-
Trzeba osiowanie proxy zrobić. Ale jeżeli mruga to jakiś moduł nie działa lub nie ma połączenia z body komputerem. Przed osiowaniem warto sprawdzić jakie moduły nie odpowiadają.
-
-
Co to oznacza?
Tutaj filmik jak radio slabo gra ( nie charczy, gra czysto), miga km i nie zapala sie radio z kluczyka.
/watch?v=2KeyL7epbi0 (nie moge dodac linka ze wzgledu na ilosc postów, wiec wklejce przed /watch youtube.pl)
-
No najlepiej poszukaj kogoś na forum regionalnym kto posiada interfejs ELM327 i Ci wszystko sprawdzi.
Czyli jakie centralki nie odpowiadają. Jak to naprawisz to licznik sam przestanie migać i nie będzie konieczne osiowanie.
Ale potrzebny jest Elm327 oraz program MultiEcuScan lub FiatEcuScan .
-
Osiowanie może nie wystarczyć jak będzie usterka na linii can. Któryś moduł może zakłócać pracę cana.
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka