-
Musisz mieć ELM327 z CAN na pokładzie bo będzie trzeba połaczyć się z Body Computerem, Nie wiem czy jest niebieski czy czarny.
Jak już się połączysz to wchodzisz do sekcji: nadwozie -> body computer marelli -> regulacje i wybierasz programowanie pilotow
Pozdr.
-
fakt, sprawdziłem mój się nie łączy z bcm, więc muszę poszukać kogoś, może jakiś znajomy ma ten ELM327.
-
Panowie, wracając teraz do domu, podchodząc od tyłu do samochodu nacisnąłem przycisk na pilocie i zauważyłem że zapaliły mi się bardzo słabo, na dosłownie 2s, żarówki od podświetlenia rejestracji. Mam zamontowane jakieś ledy (o ile to jakaś różnica). Więc jakiś sygnał odbiera. Teraz sobie przypominam, że gdy wcześniej zamykałem/otwierałem samochód z kluczyka, to był efekt jakbym zamknął go z pilota (kierunki itp na kilka sekund się zapalały), czy się myle? Bo teraz nic się nie dzieje. Może problem leży gdzie indziej niż w kodowaniu kluczyka? Może jakiś bezpiecznik czy coś? Jak myślicie?
-
Szkoda, że nie masz interfejsu, bo można by było się upewnić czy na pewno odbiera sygnał.
-
jakiś sygnal musi być, inaczej lampki by się nie zapalały, przynajmniej tak mi się wydaje. Reaguje na każdy przycisk:
https://www.youtube.com/watch?v=j5TZ...ature=youtu.be
Sprawdzilem bezpiecznik (38?) i jest ok
-
Ciekawa usterka :d
Da się otworzyć tylną klapę z przycisku w samochodzie?
-
ledami to bym sie nie sugerował
sam wywaliłem toto po zakupie gt bo świeciły jak chciały i kiedy chciały
-
nie, nie ma ani dźwięku otwierania zamka, ani kierunki nie migają. W sumie nic się nie dzieje oprócz tych lampek, których gdyby nie noc bym też nie zauważył :D
Mógłbyś mi sprawdzić, czy jak zamykasz samochód z kluczyka, to czy kierunki migają tak jak przy użyciu pilota?
-
Nic nie mruga z kluczyka. Na czuja szukał bym usterki w okolicach tego przełącznika szyb od strony kierowcy. Co ciekawe po jego wyciagnieciu przestają działać centralne i otwieranie bagażnika, zapewne przez tamtą wiazke idą czujniki otwarcia itd. Masz gdzieś w okolicy drugie gt?
-
Sprawdziłem, na oko wygląda ok przelącznik. z 2 GT jest kiepsko, w mieście jeździ jeszcze aby 2 seria, ale to jakas starsza babka, więc nawet nie zagadam :D Poszukam interfejsu i dopiero zacznę test. Jak podepnę kompa to bedę wiedział czy pilot dziala, czy mimo wszystko bede musiał go zaprogramować?