dziwne rzeczy piszczecie, ja mam wymieniony termostat razem z plynem (przy okazji robienia obu glowic…) i temperatura na dlugim postoju wyskakuje po za 90 (max 105 wg komputera i wiatrak zbija ) fakt przy jezdzie nigdy 90 nie minela
Printable View
dziwne rzeczy piszczecie, ja mam wymieniony termostat razem z plynem (przy okazji robienia obu glowic…) i temperatura na dlugim postoju wyskakuje po za 90 (max 105 wg komputera i wiatrak zbija ) fakt przy jezdzie nigdy 90 nie minela
w V6 przy sprawnym termostacie i nowej chłodnicy, nawet tej cienkiej nie ma prawa wskazówka wychodzić po za 90 stopni nawet w korku przy +30 stopniach i przy włączonej klimie. Jeżdżę z wpiętym Alfa OBD mam nową chłodnicę, czujnik, płyn , pompę i termostat. Temp. max na kompie = 92 stopnie.
Kurde czyli jeszcze mnie czeka wymiana chłodnicy w takim razie bo mam taką sama sytuacje jak Arturro. Jakiś czas temu robiłem adaptację i czekałem aż się włączy 1 bieg i coś koło 100 się włączył. Co ciekawe na panelu w kabinie mam cały czas 90 :P czyli też do wymiany.
a pierwszy bieg nie zalacza sie przypadkiem przy 97 st. ? i zbija do 92 , mowie o postoju , juz nie pamietam ale chyba tak jest u mnie
Dokladnie tak jest
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
No to wymieniłem termostat i jednak wciąż wychodzi poza 90st. Na wskaźniku dochodzi do 100(to faktyczna temp.czy wskaźnik trochę przekłamuje?) i wiatrak się włącza i spada
Chyba będzie trzeba pójść w chłodnicę - myślicie że to jest to ?