-
Ten silnik nie ma osiągów Formuły 1, również jestem zwolennikiem dobrego oleju ale czasem jak to mówią jest przerost formy nad treścią. Jak pozostaniesz przy Motulu X-cess 8100 i będziesz go systematycznie wymieniał co 10-12 tyś to będzie Ci długo służył. A Liqui'm przebiegu do 1.500.000 km jak w Mercedesie 300D mu nie zwiększysz ;) Ważniejsza jest tu systematyczna i częsta wymiana niż wyśrubowane wartości jak dla F1 :)
-
Ja u siebie zmieniłem teraz olej na Shella 5W40 z Castrola 10W40 i jest różnica jeżeli chodzi o prace inaczej silnik odpala nie klepie aż tak jak stoi z 3/4 dni . Może teraz też zmienię na coś lepszego jeszcze może właśnie na Motula Liqui. Ja teraz zmieniam olej przy max 12tyś
-
Ja w każdym swoim samochodzie zmieniam max co 10tyś rzadko mi wypada aby później. [MENTION=5335]michal_lc4[/MENTION] jeśli nawet motul to ile go do 2.4 wchodzi, i czy ten preparat od liquimoly do czyszenia jest dobry: http://liquimoly.sklep.pl/mobile/pl/p/Engine-Flush/7
-
Panie zmień Pan olej co 10 - max 12 tyś km lub najpoźniej w listopadzie i masz spokój ☺. Napisane z doświadczenia ☺
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka