Kupiłem ori. Sprzęgło poszło na adres warsztatu. Mechanicy pochytani, więc wykluczyłem jakiekolwiek problemy:)
Printable View
Kupiłem ori. Sprzęgło poszło na adres warsztatu. Mechanicy pochytani, więc wykluczyłem jakiekolwiek problemy:)
czyli tak w 8 stowkach z wymiana powinienem sie zamknac? a jeszcze mam pytanko - zapewne jest konieczne uniesienie silnika do gory? wymiany od dolu raczej sie nie uda zrobic?
i co jeszcze przy tej wymianie warto zlecic w warsztacie? znalazlem info ze
Dobrze jest wymienić uszczelnienie (zimering) półosi pośredniej w ASO 30,- zł oraz obudowę z uszczelnieniem wałka sprzęgłowego skrzyni koszt w ASO 45,- zł.
cos jeszcze polecacie? generalnie auto mam 300km od domu... fak.
Panowie poszlo tez kolo dwumasowe, niestety jestem daleko od mojej Alfy a mechanik pyta czy robic, koszt ok 1700, co polecacie? szukac uzywki czy warto wlozyc w ta czesc?
Chcesz jeździć długo to nówka jak niedługo sprzedać używka;)
Poszło w sensie-rozleciało się? W benzynie?Ciekawy przypadek.W 2.0 jest takie samo jak 2,5 i 3,0 ? Bo chyba niektóre miały to samo co 2,4 jtd.
Też tak właśnie myślę,że to samo,bo też gdy za swoim szukałem,to było wymienione 2,0.Więc trochę dziwne,że się dwumas rozleciał,gdzie Nm są mniejsze niż w klekocie i obciążenia słabsze na dwumas działają.
Coś czuje ze ktoś tu naciąga bo klienta nie ma w okolicy :)
Całkiem możliwe bo cena za koło 1700zł tez troszkę dużawo bo ja płaciłem koło 1200zł z IC. No chyba że tak poszło do góry :)
Zajechać dwumase w ts to ciężka sprawa. Niech Ci założą sprzęgło nowe, dwumase niech zostawia, a jak odbierzesz auto to zobaczysz czy objawy rozwalonej dwumase występują. Jak wcześniej tego nie zauważyłeś to pewnie jest dobra.