a kto bedzie to ogladał i zdejmował obicia , ja auta nie sprzedaje i sprzedawac nie bedę
Printable View
a kto bedzie to ogladał i zdejmował obicia , ja auta nie sprzedaje i sprzedawac nie bedę
nic nie wypolerujesz w przypadku slynnego rosso 130 ;) tylko ponowne lakierowanie. tutaj sobie pan zrobil nowy lakierek, miod :D
http://www.alfa155.org/forum/viewtopic.php?t=24061
W sumie masz rację Kolego, bo nikt oprócz Ciebie raczej zaglądał tam nie będzie, ale na Twoim miejscu pozostałbym jednak przy czerwonym. Myślę, że AR w przeciwieństwie do BMW bardziej idzie w parze z czerwonym niż z czarnym. Tak, jak wcześniej wspominałem podczas malowania swojej odszedłem nieco od oryginalnego odcienia ROSSO i teraz wygląda to taj, jak na zdjęciu. Na początku miałem trochę mieszane uczucia, ale teraz mi się podoba i wolę ten odcień niż poprzedni. Ciekaw jestem czy ten kolor również będzie tak podatny na odbarwianie się, jak poprzedni?
Kolega ma mazdę MX3 w kolorze bardzo podobnym i niestety u niego efekt był taki sam jak opisujecie - matowy lakier - polerka starczała na max 1 tydzień . Pomalował całe auto ponownie i nie ma tego problemu .
Kupiłem właśnie parę elementów do 155 ale z maski zrezygnowałem była poprostu czerwona a nie rosso 130 i wcale ani trochę nie pasowała
według mojego kolegi lakiernika(bardzo dobrego)czerwony kolor jest najbardziej narazony na promienie uv czy jakies tam.stad czerwony(nie tylko w AR) po latach zmienia odcien.taki jego urok niestety.
tu jest moja stara 33 po polakierowaniu Rosso 133 b/b baza+bezbarwny
phantom71 - AR33 1.7 16V R.I.P. :( - www.alfa.radom.pl