Czemu od rozrząd ?. Moja pierwsza alfa to jest.Możesz coś opisać bo to bardzo ciekawe :).Ale znając życie ani jedno ani drugie heh ale tak czy siak trzeba zajrzeć.A wiesz może czemu alfa nie pakowała normalnego filtra?.
Printable View
Czemu od rozrząd ?. Moja pierwsza alfa to jest.Możesz coś opisać bo to bardzo ciekawe :).Ale znając życie ani jedno ani drugie heh ale tak czy siak trzeba zajrzeć.A wiesz może czemu alfa nie pakowała normalnego filtra?.
Bladego pojęcia nie mam. Stwierdzili, że nie trzeba :)
JTS posiada zmienne fazy rozrządu, odpowiednio oczujnikowane. Łańcuch napędu rozrządu często się rozciąga z różnych powodów (błąd P0016) oraz elektrozawory sterujące przepływem oleju do wariatów brudzą się lub zacierają (P0011-P0014)*. Same wariatory są raczej pancerne, co nie znaczy, że wieczne. Jest też drugi łańcuch napędzający wałki balansujące i ten niestety nie posiada żadnego czujnika - jego defekt zazwyczaj jest słyszalny, rozciągnięty potrafi dzwonić o obudowę.
*Numery błędów pisałem z pamięci, toteż mogą delikatnie mijać się z prawdą.
Hah dali nam oszczędzić : ), Wielkie dzięki.
Kolego, nie kombinuj, jak nie masz pojęcia o co chodzi, opisz dokładnie swój problem, podaj kody błędów, a zaraz będziesz miał ze 3 strony odpowiedzi, jak nie to wywalisz kasę na niepotrzebne rzeczy i wrócisz do punktu wyjścia.
Masz rację jadę jutro na diagnostykę .Ale świece zapłonowe i ten filtr raczej warto wymienić i wyczyścić :)?/.
Świecę po zakupie auta zawsze warto wymienić. Nie wiesz ile te mają najechane, a przy okazji obejrzysz czy np uszczelka pod pokrywą zaworów nie puszcza.
Jak się dowiesz gdzie jest ten filtr daj znać ;)