Moim zdaniem 156 GTA przebija 147 w tej samej wersji. Z nowszych może Brera 3.2? Ładną 155 q4 to chyba ciężko znaleźć ale na pewno tanieć już nie będzie;)
Printable View
Moim zdaniem 156 GTA przebija 147 w tej samej wersji. Z nowszych może Brera 3.2? Ładną 155 q4 to chyba ciężko znaleźć ale na pewno tanieć już nie będzie;)
Tez myślę,że 156 GTA przebija 147. Co do Brery V6, hmm..., nie wiem.
Brera? Skąd ten pomysł, auto zupełnie niczym się nie wyróżnia, jedyne co ją może uratować to fakt że było ich mało.
Niby niczym, a kosztuje dwa razy tyle co 159 :lol:
To prawda ale najlepiej trzyma cenę Brera 1.76 tbi.
Haha, ciekawa opinia :)
A jakie Alfy mają największy potencjał kolekcjonerski? Te których jest najmniej, w topowych wersjach silnikowych lub wyposażeniowych, i w rzadszych nadwoziach. Czyli z Alf wyprodukowanych w ciągu ostatnich 15 lat takie są moje typy:
- GTV Spider 3,2 Busso
- GTV 3,2 Busso
- Brera 1,75 TBI wersja TI
- GT 3,2 Busso
- 156 GTA
- 147 GTA
Co do kolejności wg. "tych z największym potencjałem" można by się spierać, ale absolutnie autem kolekcjonerskim jest już GTV Spider 3,2 Busso - ceny już są kosmiczne, a ponieważ w sprzedaży tych samochodów właściwie nie ma, to jakby coś się trafiło w sensownych pieniądzach to można brać w ciemno :)
Co takiego kolekcjonerskiego jest w 156 GTA? Dupowóz jakich wiele, to że ma V6 3.2 pod maską nie robi z niego wersji z potencjałem kolekcjonerskim zwłaszcza że trochę tego naprodukowali. W mojej skromnej opinii, bo się zaraz na mnie rzucicie ;)
Wg mnie z "nowych" Alf:
- GT Quadrifoglio Oro, Centeturio (czy jakoś tak) i ta duńska wersja specjalna (Run Out?)
- 8C (normalny i Disco Volante)
- Gtv Spider 3.2 - nie wiem ile tego zmontowano, ale fakt że ciężko toto znaleźć na rynku więc ma potencjał
- Gtv w wersjach specjalnych (Cup, Motus etc.)
- 145 LE
I to by było na tyle wg mnie. Jak kogoś stać to kompletna przeróbka 147, 156 czy Gtv w Autodelcie.
Rozsądna cena dla jednego może oznaczać co innego niż dla drugiego :P Zwłaszcza, że to była "rozsądna cena" w ciapkach :P