U mnie bardzo ładnie wyhamowuje. Nagram kiedyś :D
Printable View
U mnie bardzo ładnie wyhamowuje. Nagram kiedyś :D
Byłbym wdzięczny. Ten zamiennik blokuje się 2 mm. od szyby. Powyginały się już te blaszki blokujące na zawiasach i klapa leci dość mocno.
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Te Polskie z Krosna ktoś testował?
http://allegro.pl/silownik-teleskop-...597353969.html
Najdroższe zamienniki jakie na allegro wyskoczyły, może to coś warte.
dzisiaj lekki mrozik i już tak mizernie klapę mi podnosiły ori siłowniki, więc może warto zmienić, tym bardziej że majątku to nie kosztuje?
Ja właśnie je zamówiłem, jak zamontuję, to dam znać
Wysłane z mojego Huawei P8 przy użyciu Tapatalka
Na pewno nie kupujcie siłowników z Magneti Marelli, wymieniałem w lato w Stilo, a kiedyś jeszcze w Uno. W ciepłe dni klape chce wyrwać nie ma łagodnego wyhamowania jak w oryginale. W zimę nie ma problemu. W obydwóch przypadkach siłowniki dobrane prawidłowo.
Do SW z Krosna polecam montaż w zestawie jeden ori i drugi z Krosna. Wtedy ten z Krosna pomaga otworzyć klapę a oryginalny ją wyhamowuje. Dwa z Krosna nie mają wyhamowania i klapa szarpie zawiasami.
Ja w tym tygodniu w Brerze założyłem Magneti Marelli. Jest idealnie.
Sztuka kosztuje 36.70, więc z wysyłką zapłaciłem 87.90 za komplet. Moim zdaniem nie warto szukać zamienników.
Pamiętam, jak wymieniałem kiedyś w 147. Ktoś mi w sklepie polecił niby bardzo dobre. Jeden nie trzymał się kulki na klapie (jakaś wadliwa blaszka?) W każdym razie raz mi wyskoczył! A w ogóle to jakoś dziwnie szarpały podczas otwierania (to chyba brak wyhamowania o którym piszecie). Dlatego tym razem zdecydowałem się na oryginał. I jestem bardzo zadowolony.
W sklepie w którym kupiłem:
159 sedan -> 40.27 / szt.
159 sportwagon -> 53.70 / szt.
Brera -> 36.70 / szt.
147 -> 41.31 / szt.
Jakieś pomysły do SW? Ja kupiłem na Allegro jakieś zamienniki i faktycznie klapą szarpie jak flagą na wietrze.
Tak, przeczytaj temat. Tomek dwa posty wyżej podał pomysł.
Tak to u mnie wygląda. Klapę lekko podważam dłonią i do góry idzie sama. Temperatura -2 *C.
https://www.youtube.com/watch?v=aU0x...ature=youtu.be