Dzięki. Przy okazji odpada problem wlewającej się przez drzwi wody.
Printable View
No właśnie woda wlewa się również na postoju. :D
Odnośnie wymiany żelu. Miałem w maju wymienianą przednią szybę. Panowie ją wymieniający obiecali, że wymienią też żel. Niestety czujnik działa identycznie jak działał, czyli do dupy. O ile w trasie jako tako sobie radzi, to w ruchu miejskim zupełnie głupieje.
Ten czujnik deszczu, to rzecz ktora jest najbardziej skopana w calym aucie. Mieszkam w Holandii, dni deszczowych ze zmienna intensywnoscia jest ok 250 dni w roku i za kazdym razem mam chec wypie****ic ten czujnik w kosmos... wiele bym dal zeby zamiast niego byl zwykly tryb przerywany.
A jak u was z piórami wycieraczek, oraz z płynem?
Bo ja raz zalałem jakiś kiepski płyn. Na szybach zostawały smugi - i wówczas faktycznie dziwnie chodziły wycieraczki. Jak leję dobry płyn, który ładnie myje szyby, to nie mam problemów. Mam ustawiony na automat, o częstotliwości drugiej od dołu i jest OK.
Wycieraczki nowe, a jakie znaczenie ma płyn podczas mocnego deszczu, w którym i tak się go nie używa? W 147 nie było trzeba odprawiać żadnego voodoo ze specjalnymi wycieraczkami i płynami aby czujnik działał jak powinien. Tylko przy jakimś sniegodeszczu o dziwnej konsystencji trzeba było zmienić czułość, a tak 90% czasu na jednym ustawieniu. W Brerze praktycznie na zmianę czułości nie reaguje, a jak zareaguje to tylko chwilowo, a później znów ma odchyły o których pisałem i albo przez kilkaset metrów jazdy w deszczu nie może zarybić albo jak deszcz pada już minimalnie wycieraczki zasuwają po praktycznie suchej szybie. Działa ok tylko przy większych prędkościach w trasie. Z resztą wystarczy poszukać tematu odnośnie czujnika, sporo osób na niego narzeka i chciało go wyłączyć aby mieć ręczną regulacje prędkości.
Na jakiś czas pomaga, kalibracja zgodnie z instrukcją.
Zgodnie z która stroną instrukcji? ;]
Niektórzy odprawiają jakieś czary voodoo przytrzymując manetkę ale poza czystą szybą niewiele to daję, a jak daje to do następnego deszczu :D Instrukcja zarówno użytkownika jak i serwisowa na ten temat nic nie mówią przynajmniej te od Brery