Potwierdzam,tez tak mam i nic się nie dzieje,auto mam 1,5 roku i tylko jak jest mróz tak mam.Więc bez paniki.
Printable View
Potwierdzam,tez tak mam i nic się nie dzieje,auto mam 1,5 roku i tylko jak jest mróz tak mam.Więc bez paniki.
Możliwe, ze pompa bo to standardowa przypadłość zimą w 159 z tym, że u mnie wyła sporo dłużej po odpaleniu i nasilało się przy kręceniu kierownicą. Tak czy inaczej pompa jest łatwa w namierzeniu bo jest na samym przodzie wiec trzeba odpalić i posłuchać.
Wystarczy wpisać w yt "cold start alfa 159" i prawie na każdym filmiku jest ten sam dzwiek - u jednych dłużej, u innych krócej ale jest i nie ma co panikować :) Pzdr i szerokosci
156 również jak i lancie któreś też :)
Dzięki za wszystkie wskazówki. Dziś przy odpaleniu zobaczę skąd dochodzi ten dźwięk dokładnie. Mam nadzieje ze to tylko pompa sobie tak śpiewa bo jest jej po prostu zimno.
Pozdrawiam
Też to mam na mrozie. Nawet o sekundę dłużej. Bendiks w rozruszniku cofa się za wolno. Nie masz się czym martwić. Nic mu nie będzie bo jak jest temperatura w plusie to już tego nie ma. To się tylko dzieje z rana na mrozie przy pierwszym rozruchu.