-
Na całe szczęście udało się wszystkie wykręcić. Jedna stawiała opór i oczywiście była to ta spalona, ale po 4 godzinach mozolnej walki i powolnym odkręcaniu i tą udało się wyciągnąć.
Teraz żadne mrozy mi już nie straszne :). No chyba że paliwo zamarznie xD.
Wielkie dzięki za odpowiedzi i podpowiedzi w czym może być problem.
-
Witam,
Podłączę się pod temat. Mam podobny problem z wyżej wymienionym błędem.
Mój przypadek jest jednak trochę inny.
Wczoraj w nocy chcąc wrócić do domu, odpaliłem auto przy -13 (bez problemu, na jedno grzanie świec) i w sumie odrazu ruszyłem w drogę bo nie trzeba było nic skrobać.
Po przejechaniu ok 1km. auto zaczeło się dławić, straciło moc i w konsekwencji zgasło. Wywaliło na blat właśnie Error Glow Plugin, jako że godzina pózna to nie kombinowałem i zadzwoniłem po assistance. Dzisiaj rano podłączyłem pod kompa i widnieje tylko ten błąd modułu podgrzewania świec (kasowanie nic nie daje).
Czy jest to możliwe że przez wadliwy moduł, mimo że odpaliłem i już jechałem, auto zgasło?
Wiadomo że mamy teraz mrozy i nie ma szans żebym bez świec odpalił.
Filtr paliwa wymieniany w zeszłym roku koło kwietnia.
Jakieś sugestie?
-
Zacznij od bezpieczników! U mnie ten błąd wywaliło gdy się przepalił właśnie bezpiecznik od świec :)
-
ja miałem combo... spalony moduł spalił mi bezpiecznik i też samochód zgasł ale to było przy -25 tamtego roku co było tak mrozno kilka dni, naprawa nowy moduł + świece + bezpiecznik i już hulało :)
-
Temat u mnie załatwiony. Zaciął się zawór EGR w pozycji otwartej. Przy okazji wymieniona świeca na drugim cylindrze ;-)
Wysłane z mojego MI 6 przy użyciu Tapatalka