-
I co z tego, że kupi nowy zestaw głośników o większej mocy jak jego końcówka mocy w radiu nie będzie w stanie tego wysterować. Więc bez sensu taki pomysł wkładać tylko same głośniki. Jak robić to całe car audio. A w jego przypadku najlepszym wyborem jest Bose. Jestem pewien, że przechodzony 10 letni zestaw bose jest w stanie dłużej działać niż chiński głośnik. Zasadniczo nie miałem takich głośników i prawdopodobnie nie będę takich mieć. Jestem audiofilem i z doświadczenia wiem, że za dobrą jakość dźwięku trzeba zapłacić :)
PS: Kupiłem za 300 zł cały zestaw i gra tak jak powinno :)
-
Tego Hertza nie trzeba podłączać pod osobny wzmacniacz.
-
Jakiś czas temu nieco bardziej interesowałem się car audio niż teraz, ale z tego co mi zostało w pamięci, to najlepszy efekt będzie dopiero gdy cały zestaw odseparowany będzie pod wzmacniaczem. Sam wzmacniacz to spory koszt, a nie zapominajcie, że mamy budżet 300zł i chcemy, żeby grało to w miarę :)
Nie znam się na wyliczeniach, ale podczas odsłuchu różnych systemów zawsze bardziej podobało mi się brzmienie zestawów, które były zasilane w całości wzmacniaczem, jednak radio nie potrafiło napędzić głośników tak jak bym tego oczekiwał. Ale jak już ktoś chyba wyżej napisał, to tylko subiektywna opinia :)
Uważam, że bose nie może równać się pod względem jakości dźwięku z wyliczonym systemem podpiętym pod wzmacniacze, ze zrobionym wygłuszeniem - uważam natomiast, że cenę ma nieporównywalnie niższą i warto w takim przypadku zaryzykować ;)
-
Witam.
Odświeżam temat. Kupiłem ostatnio alft 147 2008 z navi I zastanawiam się nad wymianą głośniczków. Bose do 147 na allegro teraz 600zl więc zastanwiam się czy nie kupić lepiej nowych. Znalazłem od GT ale czy beda pasowaly?
-
Wymiana głośników to też nie jest tania zabawa. Ja zakładałem hertz DSK165.3 na wzmacniaczu. Za wzmaka, wygłuszenie i przewody zapłaciłem razem ok 700zl z przesyłkami. Radio i głośniki kupiłem już kiedyś. Powiem, że efekt jest super, ale jak ktoś lubi bas to niestety, ale mała skrzynka do bagażnika jest wskazana. Akustyke mam taką w aucie, że jeżeli jadę sam to głębia basu jest mizerna, natomiast jeżeli w aucie jest więcej osób, to i sam ten zestaw bez skrzynki wystarcza. Dlatego też mam zamiar kupić małą skrzyneczkę basową