-
koledz podpowiedzcie w alfie mam przepływke o nr. 0281002199[cena1000zł] ale na stronie BOSCHA znalazłem że do mojego silnika 1,8ts 97r pasuje przepływka o nr 0280218019[cena260zł]a nr wkładu to f00c2g2044, która pasuje również do diselka 1,9 i paru jeszcze innych wiem że z przepływkom raczej sie nie eksperymentuje ,ale cena między nimi jest duża
-
W AR156 1,8 TS 1997r powinieneś mieć przepływomierz 0 280 218 019
-
Maciek 156 dzięki za odpowied
Maciek 156 dziękuje za odp. szukałem i w necie podana była własnie przeływka o nr. końcowym 019 chciałem tylko skonsultować z kolegami na forum[kto zna najlepiej nasze ALFY jak nie forumowicze]ktoś wcześniej podmienił przepływke chociaż dotej pory autko chodziło OK
-
Dzis bylem na diagnostyce w ASO. Otrzymalem wydruk z examinera i zostalem poinformowany ze mam uszkodzony przeplywomierz. Odczyty:
Obroty: 840
Temperatura wody: 82,36
Napiecie przep. pow: 1.41
Przeplyw pow.: 9,60
Przeplyw pow. kalkulowany: 13
Prosze o informacje czy te odczyty faktycznie sugeruja uszkodzenie przeplywomierza oraz czy zostaly poprawnie zebrane?
Z gory dziekuje za odpowiedz.
-
Jak zostałeś poinformowany to pewnie masz uszkodzony
-
- kochany examiner,
- jak masz 1.41 v, to masz 12 kg/h.
- nie wiem jak w JTD , ale w 156 TS to jest taki pomiar na biegu jałowym.
-
Przepraszam, ze nie dodalem ale ta sa dane z 1.8 TS - na zimnym strzela w tlumik i nie ma mocy...
Pzdr.
-
- jak 1.8 Ts to jestesmy w domu.
- przepływ jest poprawny ale do pełnej analizy brakuje pomiaru przy odcięciu oraz pomiaru temperatury powietrza, jaką podaje termistor z przepływomierza.
- wtedy dopiero można mówic czy przepływomierz jest dobry --. czy uszkodzony.
- zabacz sam programem diagnostycznym np. Alfadiagiem
- przy okazji zobaczysz jak tam sonda lambda i reszta parametrów diagnostycznych z zakresu adaptacji ECU.
-
No to za co ja zaplacilem w aso??? Dali mi wydruk - to co przytoczylem oraz informacje ze przeplywomierz jest uszkodzony!
-
- wymien przepływomierz tak jak zalecił ASO, za te diagnozę zapłaciłeś.
- a ten stary przepływomierz podeslij mi, posłuży do testów "dynamicznej diagnozy 156 TS".