Może w Ph2 nie ma? Dzięki za wskazanie miejsca, muszę się przyjrzeć...
- - - Updated - - -
A podświetlenie kałuż oczywiście mam :)
Printable View
Dziwne, żeby tego oświetlenia nie było w nowszych wersjach. To nie te lata, żeby jeszcze wyjmowali przydatne rzeczy i odchudzali samochody.
Mnie się ładowanie zaświeciło przed pół godziną i jutro z duszą na ramieniu jadę 17 km do pracy. 12 godzin pod prostownikiem musi mu starczyć.
Zobaczymy ile to jest roboty, żeby wyjąć alternator ;)
Piźnięte kilofem na Pentagram Monster za pomocą Tapatalk
Alternator ratowałem jakoś na wakacje, ale sam nie wymieniałem, szkoda zdrowia:D Wiem ze kolega mechanik wyzywał jak miał wyciągnąć rozrusznik:D Pamiętam ze jak miałem srebrna Ph2 to miałem świecenie na nogi:)
Spoko dostęp jest do alternatora. Dolną łapę jak się odkręci i dwururkę od kolektora, robi się sporo miejsca przesuwając silnik za miskę w przód :)
Rozrusznik pewnie podobnie się wyciąga.
Jak tam Twoje przepychanki z prądem?
Jakoś sie uporałem, radio zrobiłem na szybko na pstryczku, jak będzie cieplej i będę miał więcej czasu dla alfy to pokombinuję z tym żeby się załączało z kluczyka... Jedynie jakoś pamięć będę musiał podłączyć. Ehhh lubię grzebać w tym aucie:D Zamontowałem jeszcze zestaw hid który dostałem na święta... Ślicznie to wygląda, chyba pomyślę nad spryskiwaczami:D
Naprawili alternator?:)
Nie było innego wyjścia jak naprawić.
Kilometry i lata zrobiły swoje. Pierścieni ślizgowych nie było, a szczotki to takie resztki na drucikach wisiały ;)
Fajne, że grzebiesz i coś z tego Ci wychodzi [emoji14]
ZMeiniał ktoś żarówki w przycisku klimatyzacji w ph1? zmieniłem wszystkie od podświetlenia zegarów i reszty a nie mogę dojśc jak sie zmienia tą w przycisku:/
Panel ogrzewania jeśli dobrze pamiętam ma dwie żarówki. Musisz go zdjąć.
Mnie nie świeciły kiedy kupiłem auto i przy rozbieraniu zaczęły świecić ;) to poogladałem wiązkę, poskładałem i tydzień później przestały. Olałem sprawę [emoji14]
panel ogrzewania wymieniony, obieg zamkniety świeci a klimatyzacja nie, w przycisku musi być żarówka, ale boje sie ze swoimi grubymi łapami zaraz to w mak obrócę:D
Hmm. Nie pamiętam jak to było, bo 4 lata temu rozbierałem ;) może faktycznie jest w środku żarówka.
Poszukaj na necie takich przycisków i kup nawet ten z obiegu, będzie mniej używany i zamień nakładkę ;)