-
Witam ponownie.
Mechanik wyczyscil czujnik cisnienia bo byl strasznie zasyfiony. Przez kilka dni bylo ok a dzis znow to samo. Jadac na obwodnicy zaswiecila sie kontrolka silnika i znow samochod zmulilo. Tak do 3000 obr/min da sie jechac wyzej samochod kompletnie traci moc.
Czy to mozliwe ze to nie czujnik jest przyczyna problemow? Gdzie szukac usterki?
-
czyszczenie zaworu niestety nie pomaga w każdym przypadku, jeżeli komp mówi o zaworze, to znajdź sklep w którym ewentualnie możesz kupić i oddać taki zawór. Sprawdź w pierwszej kolejności szczelność wszystki przewodów (mechanik będzie wiedział które). Jest jeszcze czujnik ciśnienia doładowania - można go także wyczyścić
-
Z ewentualnym oddaniem zaworu do sklepu moze byc klopot. Problem w tym ze komputer nie wyswietla bledu od razu po odpaleniu, czy tez przejechaniu kilku kilometrow. Za pierwszym razem blad wyswietlil sie ponownie po 700 km a za drugim razem po 300 km.
Najgorsze sa usterki ktore wystepuja w przypadkowych odstepach czasowych. :mad:
-
tak czy tak coś jest przyczyną błędu .... kolega "sedici" pisał, że w zaworze jest jakiś tłoczek co się lubi zawieszać ....ja bym na twoim miejscu wymienił ten zawór, podałem wcześniej linka - cena do przyjęcia ...
-
tak wygląda zawór VGT vel overboost vel elektrozawór pierburg w środku
http://img197.imageshack.us/img197/9673/p1000866.th.jpg
-
Czy czujnik cisnienia w turbinie z 1.9 JTD pasuja do 2.4 JTD 20V?
Niby numer katalogowy jest inny. Cena do 1.9 to okolo 130 zl a do 20 V 420 zl. Czasami zdaza sie ze mimo zmiany numeru i oczywiscie ceny w gruncie rzeczy to jest ta sama czesc. Czy ktos juz probowal podmienic te czujniki?
-
skąd masz te ceny?
wg eper , do twojego jest to samo co do 1.9 JTD 16v - nr 55203202 - ELEKTROZAWÓR
55203202 - ELEKTROZAWÓR
Dostępność: - Tak
Rodzina: AC29 - ZAWORY I ELEKTROZAWORY ZASILANIA
Makro rodzina: A
Symbol skonta: M
Ilość minimalna w opakowaniu: 1
Jednostka miary: Num
Waga w gramach: 235
Cena(1): 187,80 PLN
Cena z VAT-em: 229,12 PLN
-
Witam
W poprzednim poscie mowilem o czujniku cisnienia. Zawor cisnienia to inna bajka.
Podpiolem samochod pod komputer i teraz okazalo sie ze pojawil sie inny blad. Nie jest to juz czujnik cisnienia tylko zawor cisnienia. Na szczescie czyszczenie czujnika przynioslo pozadany efekt a zawor nie jest drogi.
Tak sie zastanawiam ile podzespolow jest jeszcze po drodze do wyczyszczenia po drodze do turbiny :( ....
Mam nadzieje ze na zaworze sprawa sie skonczy.
-
Tak sobie czytam wasze posty i zastanawiam się czy do mojego Gtv 2.0 V6 TB taki VGT pasowałby z diesla, u mnie też jest overboost i może już podlega czyszczeniu a może wymianie. Czy orientujecie sięjak to wygląda w benzynie ?
-
A jaka jest różnica
między 55203202 a 55188059 , poza ceną oczywiście?
Można stosować je zamiennie?