ok, też gdzieś na forum natknąłem się na możliwą awarię półosi. To czekamy na info
Printable View
ok, też gdzieś na forum natknąłem się na możliwą awarię półosi. To czekamy na info
Witam.
Mam podobny problem, podczas jazdy przy około 2500-3000 tys obrotów coś szumi, także przez chwilę po puszczeniu pedału gazu. Czy może to być łożysko podpory półosi? Miał może ktoś podobny problem lub może orientuje się co to może być? Łożyska w skrzyni były wymieniane 5 miesięcy temu, więc raczej bym je wykluczył
Raczej tyle co trzeba było, mechanik się tym zajmował
mechanik rozebrał półoś i sprawdził zarówno łożysko podpory półosi jak i przegub...wszystko w stanie bardzo dobry. Olej w skrzyni biegów klarowny.
Odgłos cały czas jest. Mechanik twierdzi że to wina albo opon albo skrzyni biegów.
Opony wykluczam, bo zmieniłem już nie jeden komplet, więc pewnie to skrzynia biegów i zasada: "ten typ tak ma". Póki co ze skrzynią nie mam zamiaru nic robić, więc będę czekał czy ktoś inny wpadnie na jakieś rozwiązanie.
ja też dzisiaj byłem na warsztacie żeby osłuchali skąd bierze się hałas. Najpierw obstawiali skrzynię, ale po rozpędzeniu auta na podnośniku i zgaszeniu była cisza (a powinno być dalej słychać mechanizm skrzyni jeżeli coś by tam hałasowało). Półoś i przeguby również powinny dalej być słyszalne po wyłączeniu silnika w jadącym aucie (tutaj cisza). W czwartek zostawiam im auto, żeby trochę je rozebrali i dogłebniej sprawdzili.