-
To nie jest ta wiązka którą na schemacie pokazałeś kolego. To ze schematu to wiązka CD/DSP/NAVI i ona idzie w bagażniku, przez ścianę grodziową i pod kanapą do tunelu. Nie wychodzi nigdzie pod podwozie. I nie ma tu znaczenia co masz na wyposażeniu. Po prostu zawsze jest we wnętrzu auta.
-
To co pokazujesz na zdjęciu,to kabel od absu kolego a te luźne co wiszą,to jakaś dokładka,bo z pewnością nie jest to fabryczne.A z ciekawości skąd jesteś?
-
3 załącznik(i)
Też byłem zdziwiony ale wstawię screeny ze źródłem. Zobaczcie i poprawcie mnie jeśli się mylę.
To jest układ ABS
Załącznik 227583
To jest okablowanie Audio które faktycznie idzie w aucie a nie pod nim
Załącznik 227584
A tu jest ta moja wiązka
Załącznik 227585
I na tym schemacie jest pod zderzakiem, idzie w górę w miejscu gdzie wychodzi ta "przecięta" wiązka. Dodatkowo te kable nie łączą się w żadnym miejscu z układem hamulcowym. Wychodzą z karoserii przez około 30 cm idą pod autem, a potem wchodzą w bagażnik w miejcu gdzie jest akumulator i wzmacniacz.
Jedyna wiązka jaką jeszcze znalazłem w schematach która się pojawia w tamtych okolicach pod autem w sposób przedstawiony jak na ostatnim screenie to okablowanie lamp tylnich. Ale one działają.
Spójrzcie w jakim dziale tego programu ten schemat jest pokazany, ewidentnie coś z audio bo połączone to jest z ICS, głośnikami itd.
-
Rozwieję wasze wątpliwości:
- ten gruby kabel to czujnik ABS'u
- te 3 luzne kable to od czujnika poziomowania ksenonów
Sprawdz bezpieczniki F1, F5, F11, F13 pod kierownicą
-
Ok, w końcu ja się na samochodach nie znam :) I tak muszę to naprawić i tak. Czyli jednak muszę sprawdzić ICS. Dzięki za szybkie wyjaśnienie!
Ja jestem z Częstochowy.
-
Ech.gdyby nie Danus,to byśmy w polu leżeli płakali nad tymi naszymi autami.
To jak jesteś z Częstochowy,to napisz do Danusa.Masz już nie daleko do Bełchatowa a tak dobrego kolegi od schematów i instalacji w naszych bellach to tutaj nie znajdziesz.:)
- - - Updated - - -
Cytat:
Napisał
Jackob
Ale one działają.
Abs działa??? sprawdzałeś,czy tylko kontrolka gaśnie ??To może jakoś przez wifi podłączone jest.:P....
-
Zasadniczo ABS nie działał odkąd ją kupiłem, pisząc że działają miałem raczej na myśli lampy :) . Źle odczytałem schemat i tak wyszło. Kable naprawię, jeśli się ABS nie zreflektuje i nie zacznie działać oraz przegram walkę z radiem to przyjdzie czas na serwis z prawdziwego zdarzenia.
Do Danusa napiszę, ale poza radiem, i ABS do wymiany mam jeszcze hamulce z tyłu. Zawieszenie z tyłu bardzo mocno pochyla koła czego efekt pokazywałem kilka postów wyżej i to też będę musiał naprawić. Kilka dni temu jeden ksenon też się zepsuł, taki wysyp wszystkiego na raz N:rolleyes:o i pasowałoby znaleźć sobie jakiegoś mechanika na miejscu. Zależałoby mi na kimś kto ogarnia Alfę Romeo. Czy do F.L.AR-ITAL w Olsztynie k.Częstochowy warto uderzyć? Ma ktoś jakieś opinie wyrobione?
-
Cytat:
Napisał
Jackob
F.L.AR-ITAL
Nie można trafić lepiej :D to forumowego kolegi QBA
-
Potwierdzam. Robiłem tam komplet dwumas sprzęgło skrzynie, szybko fachowo i konkurencyjne ceny :)
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka