sprawdź jeszcze sobie, czy sprężyny masz w całości
Printable View
sprawdź jeszcze sobie, czy sprężyny masz w całości
a Tak jak kolega napisal ze ma 16cali lato zima i na zimowych trze a na letnich nie? Jak to jest mozliwe? szkoda mi zmieniac opony na inne bo kupilem je 2 miesiace temu i dalem kolo 1000zl. Wiec troche szkoda. Ale chcialbym ten problem rozwiazac na lato i przekonac sie. Ktos proponuje jakie oponki? Z wlasnych doswiadczen?
Letnie mam 215/55, a zimowe dostałem do auta 205/55, zmieniłem na 215/55 i jak ręką odjął.
Ale to było 4 lata temu :D
a teraz na jakich jezdzisz?
Między 205/55 a 215/55 jest 5.5mm większy prześwit.
Wysłane z mojego G620S-L01 przy użyciu Tapatalka
a co myslicie o dystansach pod sprezyny? to cos da? czytalem o tym to niby podnosza Auto o 3,5cm. Co wy na to? Czy Konieczna zmiana opon na inne?
Nawet o tym nie myśl, masz pochrzanione zawieszenie i tyle w temacie. Doprowadź je do należytego stanu i skończy się tarcie. Patrzyłeś już na sprężyny w jakim masz stanie? A może masz sportowe zwoje założone, a nie seryjne? To by wiele wyjaśniało.
zawieszenie? a co dokladniej? sprezyny sa orginalne jest napis Alfa Romeo. Kumpel ma taka sama i sprawdzalismy zwoje i jest po 7.
Chodzi o wysokość sprężyn. Sprężyny z czasem "siadają" i prześwit się zmniejsza. Mierzyłeś czy kolega ma taki sam prześwit? Jakiego koloru masz sprężyny? Ori są czarne. Może poprzedni właściciel założył sprężyny tuningowe.
Wydaje mi się ,że musisz wrzucić zdjęcia tak aby było widać koło i jego ułożenie w nadkolu. Tzn prześwit miedzy oponą a nadkolem. Może wtedy uda sie coś wywnioskować. Moje sprężyny nie maja takiego napisu a też są od nowości w samochodzie.