-
Tez miałem dylemat jak pękły mi dwie sprezyny z tyłu. Ostatecznie kupiłem eibach pro kit i jestem bardzo zadowolony. Auto prowadzi się pewniej, komfort jazdy o dziwo tez się poprawił. Widocznie stare sprezyny były już mocno wysłużone (przod). Prześwit faktycznie zmniejszył się o 10 mm ale już na fabrycznych ti trzeba uważać wiec tutaj nic się nie zmieniło. Slalomem między studzienkami dalej trzeba jeździć; )
Foto jak teraz wygląda przy kołach 19 cali.
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...017/03/400.jpg
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
-
A wymieniłeś tylko sprężyny czy amortyzatory też?
-
Z przodu okazało się ze laly trochę amortyzatory wiec tez zostały wymienione. Ale wyniki na skp były ok.
Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
-
Pewnie już gdzieś było na forum ale korzystając z okazji chciałem się zapytać jaka jest różnica miedzy zawieszeniem 159 TI a zawieszeniem w Brerze?
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
-
W sprężynach tylko. Co do wymiany samych sprężyn spójrzcie sobie przy okazji na date na amorach, a nie na pomiar na stacji diagnostycznej. Mi się wydawały ok, a rzut oka na amory i 10 letnie z nalotem prawie 180K km. Nawet bez wycieków moga po takim czasie nie tłumic tak jak trzeba.
-
Czyli w zasadzie zastosowano tylko "sprężyny obnizajace"
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
-
Kupiłem już oryginalne sprężyny do Ti. Dziękuję wszystkim za pomoc. Temat zamknięty.