tak od coupety ale one słabo się prezentują
Printable View
tak od coupety ale one słabo się prezentują
Takżem czuł, że za dobre to one nie są i źle będą wyglądać. Założę kiedyś szprychę OZ. Odezwę się do Ciebie na prv, jak zagłębie się w tajniki 155, będę miał setki pytań:D
jeeestttt ..... i kolejna Perełka ... 155 odnaleziona :)
Najlepiej zaloz temat w naszych bellach zeby tutaj w technicznym balaganu nie robic. Gratulacje zakupu i oby sie spisywala.
[MENTION=33168]Moyset[/MENTION] to ta z żółtą naklejką na blendzie między tylnymi światłami?
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Dokładnie tak. Blenda nowa nie uszkodzona była w bagażniku:)
No właśnie... Co to żółte coś tam robiło? :D
Poprzedni właściciel zrobił tak: stara blenda pękła mniej więcej w połowie, ten kawałek gdzieś po drodze zaginął. Aby nie raziło tak bardzo, to zakleił całą blendę żółta taśmą zbrojoną ( tzw. Duct Tape). Po zakupie, jak oglądałem zbiór części do tego auta, które mi wpakował do bagażnika, ku mojej wielkiej radości pokazała się cała nowa i nieuszkodzona blenda. Nie wiem dlaczego jej wcześniej nie wymienił. Ciekawostka: wczoraj pisałem że falują obroty, dziś po odpaleniu, aby pokazać szwagrowi co to jest kawał historii Alfy:D i jak pracuje silnik z 260 tysiącami przebiegu miłe zaskoczenie. Twin Spark się uspokoił, elegancko trzyma obroty:eek:. Nie ciesze się jednak przedwcześnie, bo jak podejrzewam po rozgrzaniu do temperatury pracy może znów zacząć falować.
Zakleił żeby nie raziło... Z deszczu pod rynnę. :D
Przy falowaniu obrotów zacznij od uszczelnienia całego dolotu, tj. Rozebranie wszystkiego i złożenie na nowych opaskach, możesz również przesmarować wszystko olejem silikonowym.
Jeśli to nie pomoże, szukamy problemy w przepływce, czujniku temperatury, etc.
Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Panowie pomóżcie, dziś mam gruba rozkminę. Ogląda zdjęcia 2.0 ts 8v na necie, wszędzie jest taka duża jakby kratkowana przepustnica. U mnie jest co innego. Mniejsza i na niej jest przepływomierz z potencjometrem i tarczą jakby od zegarka. Tak powinno być czy ktoś coś kombinował?