Jeżeli zmieniasz świece to polecam na te przeznaczone do gazu są dużo droższe od zwykłych bo ok 50/60zl za sztuke, ale podobno jest różnica duża. Teraz mam diesla wiec za jakiś czas też przesiadam się na alfe z silnikiem 2.5 v6 lpg.
Printable View
Jeżeli zmieniasz świece to polecam na te przeznaczone do gazu są dużo droższe od zwykłych bo ok 50/60zl za sztuke, ale podobno jest różnica duża. Teraz mam diesla wiec za jakiś czas też przesiadam się na alfe z silnikiem 2.5 v6 lpg.
Tej samej długości muszą być ale gdy chodzi o odległość pomiędzy wtryskiem gazowym a wkretką przed komora spalania. Natomiast odległość pomiędzy grzebieniem a wtryskiem może być różna. Ważne by trzymał ciśnienie.
Poszukaj sobie na forum o procedurze resetu map bo jest to gdzieś opisane. Polegała ona na odłączeniu aku na jakiś tam czas i coś tam jeszcze - nie pamiętam ;)
Ja bym doprowadził do działania benzynę i dopiero zajął się LPG. Zrób jak pisałem wcześniej czyli zakręcić gaz, odłączyć bezpiecznikiem kompa LPG, reset map i zrobić 200 km na benzynie. jeśli nadal lipa z obrotami to szukamy dalej w układzie pb. Bo szczelność układu dolotowego jest ok?
Cewki, świece bo te co widzę na foto to masakra jakaś.
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
....
Tak wiem.ze świece muszą być do gazu. Znalazłem jakieś ngk Platinum coś tam .. dolot mam szczelny na 95℅ ponieważ jak przyloze ucho do okolicy 6 barana to słyszę ciągnięcie powietrza ale nie wiem czy to nie przepustnica taki dźwięk powoduje.druga sprawa. Znalazłem pod deklem przy wlewaniu oleju kominek swiecy ( nie wiem co on tam robił ale go wyciągnąłem . Możliwe że się powietrze przez odmę między cewka a tym kominkiem którego nie ma. Chyba że są wszystkie a ten wpadł komuś przy skladaniu) trzecia sprawa nie mogę być wszystkiego pewny ponieważ jak pisałem wężyki od zaworkow do dysz gazowych są opłakane i tamtędy też może zasysac powietrze ..Zrobię jak piszesz. Czyli wyciągnę bezpiecznik i pobujam się na benzynie. Tylko jeszcze muszę dojść do resetu map. Jutro jak będę miał czas to postaram się to ogarnąć. I jeździć na benzynie będzie to bolało mój portfel :D
Kolego adasko156 ten temat nie jest do rozwiązania Twojego problemu. Nie chcę być nie miły ale powinieneś założyć swój temat gdzie opiszesz swój problem a post mógł byś usunac. Z racji tego że robi się śmietnik i nie wprowadza nic do mojego tematu.
przepraszam jestem nowy wiec nie wiem za bardzo jeszcze.sorki