U mnie jak był problem z prawą masą to się cuda działy, zwłaszcza po włączeniu kierunku to sie wszystko świeciło co tylko mogło
Printable View
Wyczyść styki i wymień żarówkę. :)
Konkretnie tego szukac przy lampach/swiatlach (jak zwal, tak zwal). Poodpinaj wtyczki, przeczysc styki, siknij jakims 'kontaktem', popatrz co sie tam dzieje. Mozesz zarowke od kierunku wymienic, bo drogie to nie jest.
Jak bedziesz wymienial zarowke, to zlaczke i tak bedziesz musial wyjac, wiec co to za roznica :)?
Jak wyciągniesz żarówkę to można przeczyścić styki i kostki, tak jak mówi mój przedmówca. :)
Czym polecacie to przeczyścić? Ile się dało to przeczyściłem, żarówki przód tył wymieniłem i dalej to samo. Ciężko to zauważyć, ale wydaje mi się, że przyspiesza tylko kierunek na liczniku. A normalne działają poprawnie. Tak przynajmniej wynika z odbicia, bo za krótko to jest bym zdążył wyjść z auta i sprawdzić. Ale co ciekawe, kilka dni po tym zaczęła mi świecić kontrolka od przepalonej żarówki. I nie świeci cały czas. Włączy się kilka razy dziennie na 5 minut. Wychodziłem sprawdzić kiedy świeciła i wszystkie lampy wyglądały ok. Tyle, że jak wracałem to już jej nie było.
Kocham to auto :D
Przeczyścić to trzeba preparatem np kontakt. I upewnij się że masz wszystkie żarówki sprawne.
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Sprawa wygląda tak, w czasie gdy ten kierunek na liczniku przyspiesza to w tej lampie światło mijania też zaczyna "migać". W takim wypadku też chodzi tylko o styki czy coś więcej? Jakieś zwarcie?