a moze np guma na laczniku stabilizatora jest zmasakrowana i lomot jest tez nie z tej ziemi wtedy.
Printable View
a moze np guma na laczniku stabilizatora jest zmasakrowana i lomot jest tez nie z tej ziemi wtedy.
nie nie , całe łaczniki niedawno wymieniałem:)) wcześniej wymieniłem lewy przegub zewnętrzny a teraz chyba przyszedł na wewnętrzny tylko że po prawej stronie:)
Ja stawiam na któryś przegub...dobrze obejrzyj pod spodem, może któraś osłona gumowa juz w strzepach...
Pzdr
Mi też tak strzela w lewym kole i wszyscy mi mówią że pewnie przegub :/
Na skręconych kołach nic nie słychać a jak jadę i zdejmę nogę z gazu a potem dodam to taki stukot jak by tam był jakiś luz. Jak to wewnętrzny to raczej gorzej bo droższe chyba są od zewnętrznych :( Jak byś już coś wiedział od mechanika to napisz :)
Pozdrawiam...
no własnie odebrałem Bele, i nic mój mechanik rozebrał to oglądnoł i nic , wszystko jest ok, poprzesmarowwał mi tam wszystko ( bo też mi lekko klocuszki skrzypiały jak powoli jechałem, mała rzecz a denerwuje) i dalej nic przeguby ok, łacznik też, a może to coś w maglownicy ??
Trudno powiedziec w tym przypadku. Ja ze swojej strony proponuje moze zmienic mechanika ?
Stawiam, że albo Ty, albo poprzedni właściel palił gumy lub zbyt ostro startował.
Przegub to nic innego jak kulki w rowkach, najczęściej wyrabiają się przy zakrętach (te rowki), ale w przypadku, gdy katuje się autko przy jężdzie na wprost.......rowki nie wytrzymują i kuleczki zaczynają przeskakiwać......to już długo nie potrwa........do wymiany.
Ja mam Alfę 145 1.9 JTD i mam podobny problem... jak gazuję to słyszę tyrkanie... dziś byłem na przeglądzie i okazała się, że mam pęknięte: lewą i prawą osłonę gumową przegubu półosi... drogie są takie gumy? i czy długo trwa naprawa? :)
Osłona na przegub kosztuje ok 40zł.
Wymienić ją można w ciągu godziny czasu(pod warunkiem, że sprawnie pójdzie odkręcenie półosi od piasty ) :D
Ale jeśli już terkoczą Ci przeguby, to wymiana gumek nic nie pomoże.
Nowe gumy są w zestawie z nowymi przegubami - nic już na to nie poradzisz.