dmuch przed bagnet, a wyciągając bagnet powinieneś wtedy mieć spadek ciśnienia
Printable View
dmuch przed bagnet, a wyciągając bagnet powinieneś wtedy mieć spadek ciśnienia
Dziś mechanik mi powiedział, że 100 % odma. Pytanie, czy jest sens kupić używkę? U mnie w miescie tego nie ma w sklepach motoryzacyjnych.
dmucha albo nie dmucha przez bagnet... przy zamarzniętej odmie czasami wywali bagnet do góry (czyli dmucha przez bagnet) a częściej wywala uszczelnienie turbiny
i olej idzie w wydech - kopci na niebiesko znaczy pali olej
tak na marginesie - co za problem zdemontować odmę i ją wyczyścić? także przewody gumowe
ja auto mam niedługo a przed sprzedażą byla już czyszczona i teraz ta odma jest cała w oleju wiec chyba juz dokonała żywoa swojego? Czy się myle? Bo skoro ona jest w oleju to pewnie cos sie w tej odmie juz rozwaliło? Czy da rade cos zt ego zrobic jeszcze?
masz skropliny oleju czy chlupoczący olej? bo to spora różnica...
pafka - mi czasami zdarzy się nawet i 10km :D choć zwykle dużo mniej :)
żeby uniknąć nieporozumień - mówimy o tym elemencie tak? > Załącznik 227763
Tak mowimy o tym elemencie. Mechanik mowil ze jest mokra z oleju i lepiej ja wymienić, pomóżcie panowie, mowicie ze da rade ją tylko wczyscic?
Odcinki rozne, głwnie miasto, ale termostat mi sie troche wiecie "zrypał" i nagrzewa do 80 stopni tylko.
Ps. skropliny a chlupoczący? Tzn? :P
nalot olejowy to sobie może w niej być - po to jest, gorzej jakby tam w środku stał olej
zamarza zimą, jest lato i plusowe temperatury
termostat wymień ale to nie przyczyna dymienia na niebiesko (inna sprawa że odma też nie... raczej kondycja silnika do sprawdzenia)
tak, możesz ją wyczyścić, zdemontuj wraz z przewodami, przewody też wyczyść w środku
na wolnych obrotach nic dymku tylko jak depne, mechanik nic nie mowil na temat kondycji silnika.
Identycznie jak tu https://www.youtube.com/watch?v=up9Hf1tx4ZE tylko spod auta nic nie idzie.
Ja mam wypięty wąż co idzie do filtra powietrza z odmy i włożony do butelki oczywiście nie może być szczelna i turbo nie zasysa tego syfu.